Skip to content

З теплом – до людей: дніпровське КП «Теплоенерго» допомагає вимушеним переселенцям із працевлаштуванням

Михайло Чернов

В Дніпрі комунальні підприємства надають вимушеним переселенцям роботу, зарплату та можливості для того, щоб почати життя на новому місці, пише “Наше місто“.

Юлія Коваленко працює оператором будинкової котельні в багатоповерхівці по вул.Савченко, 46 вже другий опалювальний сезон. У 2022-му році вона разом з дітьми приїхала до Дніпра з Донецької області. На превеликий жаль, через вороже вторгнення її будинок було повністю зруйновано, тож починати життя довелося наново.

У Дніпрі жінці пощастило знайти роботу за фахом – адже Юлія працює саме у сфері теплоенергетики з 2006 року. Зараз вона задоволена і умовами праці, і тим, що в комунальному підприємстві Теплоенерго своєчасно сплачують заробітну плату.

Котельня, в якій працює Юлія та її колеги з КП Теплоенерго, вправно постачає тепло у багатоквартирний будинок по вул.Юрія Савченко. Мешканці загалом задоволені, що також важливо для теплоенергетиків

– Моя робоча зміна – з 8 ранку до 20-00 вечора, – розповідає Юлія. – Треба слідкувати за всіма параметрами – температурою, тиском, подачею палива. У разі потреби – швидко реагувати. Втім, якщо розумієш, як діяти, то складнощів немає.

Загалом на роботу до комунального підприємства Теплоенерго, що постачає тепло мешканцям Дніпра, влаштувалися близько 40 осіб з числа вимушених переселенців, розповідає начальник теплової дільниці Геннадій Плахтій. Люди приїхали з територій, де тривають бойові дії, отримали роботу та змогли розпочати життя наново.

– Працюють операторами котелень, слюсарями, зварювальниками, – зазначає Геннадій Плахтій. – Усі фахівці – професійні, вмотивовані, відповідальні.

Комунальне підприємство у разі потреби надає людям потрібну підготовку, щоб вони могли стати до роботи – подавати тепло людям, ремонтувати та лагодити мережі, обладнання та ін.

Нагадаємо, за час великої війни Дніпро прихистив найбільшу в країні кількість переселенців, яким міська влада надає значну підтримку. Приміром, в бюджеті Дніпра на 2024 р. заплановано майже 100 млн на підтримку ВПО.

Категорія: Важливо, Влада, ЖКГ, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: