Site icon Наше Місто

Ремонт колекторів: у Дніпрі проводять комплекс робіт для запобігання підтопленням територій

У Дніпрі для вирішення проблеми підтоплень застосовують комплексний підхід, який включає ремонт колектора та очищення дощоприймальних мереж. З початку року у місті було відремонтовано колектори зливової каналізації на 21 локації. Також було очищено 3 653 дощові колодязі, 1 199 оглядових колодязів, 14,8 км труб дощових колекторів, випускних частин зливових мереж та відкритих русел водостоків завдовжки 9,5 км, пише «Наше місто».

Найбільшим об’єктом ремонту колектору у Дніпрі цього року став – на Набережній Перемоги, у районі бульвару Слави. Колектор, побудований за радянських часів, не справлявся з водовідведенням на житлових масивах Перемога-4, 6, Сокіл та прилеглих вулицях.

«Старий колектор був діаметром лише 1 метр. Зараз же улаштували два нові паралельні колектори завдовжки 195 метрів і діаметром 5,5 на 2 метри. Це зроблено для полегшення експлуатації. Наприклад, зможемо перекрити один колектор, аби його почистити. Нині будують камеру, яка поєднуватиме новий колектор з тим, який вище на вул. Набережній Перемоги. Роботи на цій ділянці виконано на 98 % . Їх планують закінчити вже наступного тижня. А  наступного року заплановано ремонт ще одного колектору вздовж вул. Набережної Перемоги», – розповіла головна спеціалістка відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників ДМР Валерія Лукомець.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version