Skip to content

Другий день без Київстару: як працюють екстрені служби Дніпропетровської області

Система оповіщення на Дніпропетровщині побудовані на базі аналогової апаратури – шляхом дротового зв’язку по мережам Укртелекому. Вона працює в штатному режимі. Про це повідомила  директорка департаменту цивільного захисту населення обласної військової адміністрації Тетяна Куряченко, пише “Наше місто“.

– Повідомлення про повітряну тривогу отримаємо від ППО і передаємо районам и громадам, – каже Тетяна Куряченко. – Частина громад повністю або частково працювала від Київстару. Ми перемикаємо їх на інші оператори, підключаємо до дротового інтернету.

Директорка департаменту зазначила, що у Дніпрі система сповіщення працювала від Київстару. Тому вона тимчасово не працює. Але для повідомлень громадян застосовують вайбер та телеграм.

Також про небезпеку буде оповіщавати патрульна поліція.

По області розгорнуті пункти незламності, в яких можна скористатись інтернетом. Ці пункти працюють на базі підприємств та комунальних закладів, у підрозділах управлінь ДСНС, поліції, а також на залізничному вокзалі Дніпра.

За минулу добу не було збоїв по викликам «швидкої».

Заступник начальника обласної військової адміністрації Іван Начовний зауважив, що скористуватись інтернетом можливоо у будь-якому ЦНАПі — всі вони мають безкоштовний “Wi-Fi”. Крім того підключення до інтернету є у 90% бібліотек регіону, а також в укриттях шкіл.

Нагадаємо, у Дніпрі продають SIM-карти за захмарними цінами.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: