Skip to content

Безпрецедентний цинізм: “Слуги народу” хочуть “продавити” законопроект 5655 через урядову постанову

“Слуги народу” хочуть “продавити” законопроект 5655 - Наше Місто

Кабмін Дениса Шмигаля хоче проштовхнути скандальні новації щодо містобудування, сховавши зміст законопроекту 5655 в урядову постанову.

Столичні забудовники, як зводять хмарочоси на будь-якому клаптику київської землі, за підтримки депутатів-”слуг” хочуть без жодних погоджень з громадами будувати багатоповерхівки в будь-якому місці держави. Та взагалі будь-де – замість скверів, зелених зон або дитячих майданчиків, не питаючи думку місцевих мешканців, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на “Дзеркало тижня”.

Такі “новації” для українців готує скандальний законопроект 5655 , проти якого вже понад рік виступають експерти містобудівної галузі та численні лідери місцевого самоврядування. Під впливом великих забудовників депутати Верховної Ради (в першу чергу – обранці від СН) ухвалили законопроект рік тому. Втім через масове обурення громадськості та місцевого самоврядування, а також активні заперечення Європейського парламенту та Єврокомісії законопроект не підписав Президент. 

“Слуги народу” хочуть “продавити” законопроект 5655 - Наше Місто

Нагадаємо, як повідомляло Наше місто, свого часу законопроект 5655 піддав різкій критиці міський голова Дніпра Борис Філатов: це – “закон, в основі якого закладена величезна та цинічна брехня, смердючі бабки забудовників та бажання начхати на місцеве самоврядування. Закон, який згодом спричинить кошмар у забудові міст та обурення громадян”.

А наразі з`ясувалося, що лоббі забудовників знайшло новий цинічний шлях, щоб проштовхнути сумнівні “новації” законопроекту. Протягнути фактичну копію законопроекту 5655  спробують через постанову уряду. За інформацією джерел, постанову буде вносити прем’єр-міністр Денис Шмигаль з голосу.

У документі, яку публікує видання, йдеться про те, що “уряд погоджується з пропозицією Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, яке очолює віце-прем’єр міністр Олександр Кубраков, стосовно реалізації експериментальних проектів у сфері містобудівної діяльності.”

Ця постанова містить 232 сторінки (!) і де-факто дублює скандальний законопроект 5655, зазначає Тетяна Ніколаєнко з видання Цензор  Характерно, що жодного публічного розголосу про ухвалення такої постанови КМ не було.

“Ми можемо стати “свідками безпрецедентного за своїм цинізмом кроку уряду з легітимізації законопроєкту, що закладає корупційну міну під усе майбутнє післявоєнне відновлення, Конституцію і закони України”, – коментує редактор відділу політики Дзеркала тижня, відома журналістка Інна Ведерникова.

Проштовхування через урядову постанову ідей скандального законопроекту напередодні саміту ЄС підриває репутацію української держави та центральної влади в очах наших європейських партнерів: “Наслідком може бути значне зменшення підтримки для нашої країни”, –  зазначає відомий активіст, військовий Олег Симороз.

“Слуги народу” хочуть “продавити” законопроект 5655 - Наше Місто

Фото: Дзеркало тижня.

Категорія: Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: