Skip to content

Безпека та комфорт у разі блекауту: у Дніпрі на світлофорах встановлюють акумулятори

У Дніпрі триває підготовка до можливих довготривалих відключень світла. Зокрема, на світлофорах на жвавих перехрестях встановлюють акумулятори. Наразі один з них монтують на перетині Запорізького шосе та вул. Панікахи. Хід робіт проінспектував черговий по місту Олександр Лещенко, пише «Наше Місто».

Встановлення акумулятора дозволить убезпечити як автомобілістів, так і пішоходів у разі довготривалих відключень світла.

«До кінця року плануємо встановити акумулятори на 13-ти світлофорних об’єктах на найбільш жвавих ділянках руху», – каже заступник директора – начальник управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Олександр Лещенко.

У разі відключення електроенергії перемикання на живлення від акумулятора відбувається автоматично. І світлофор зможе працювати 4-5 годин автономно.

«Є можливість дистанційно здійснити моніторинг роботи обладнання. Встановлення акумулятора на світлофорному об’єкті триває 1-2 доби», – уточнив директор КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР Дмитро Герасимов.

Крім того, черговий перевірив готовність автотранспортних підприємств до роботи в разі відключення світла. Там вже закупили зимову гуму, замінили мастила та всі технічні рідини, провели огляди опалювальних систем та ущільнювачів салону.

«Створено запаси пального для роботи автопідприємств в умовах повної відсутності доступу до пального протягом 10 днів. У ремонтному цеху працює опалення, тож холод не завадить обслуговуванню автобусів. Також є генератор», – відзвітував директор АТП Володимир Нахутін.

Останньою точкою перевірки став пункт незламності, розташований на вулиці Холодильній, 2. Це один з шести пунктів, які облаштувало КП «Дніпровський електротранспорт». У пункті є все необхідне: генератор, медична аптечка, інтернет-роутер, чай, кава та інші напої. Пункт може одночасно прийняти до 20 осіб.

За словами чергового по місту Олександра Лещенка, у пункті є все необхідне для безпеки та комфорту дніпрян у разі відключення світла.

Читайте також: У Дніпрі перевірили теплорозподільчий пункт та найпростіше укриття.

Категорія: Важливо, Влада, ЖКГ, Транспорт в Дніпрі

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: