Skip to content

Теплий одяг, маскувальні сітки, спідня білизна: у соцзакладах Дніпра об’єдналися заради допомоги військовим

Теплий одяг, маскувальні сітки, спідня білизна: у соцзакладах Дніпра об’єдналися заради допомоги військовим

Дніпро стабільно надає потужну підтримку захисникам України. Понад 4 мільярди гривень пішло на допомогу воїнам протягом понад 600 днів війни. Але містяни допомагають не лише фінансово, – передає сайт «Наше місто» з посиланням на прес-службу міськради.

У Дніпрі люди намагаються допомагати військовим усім, чим тільки можна. Окрім фінансової підтримки ЗСУ громадяни об’єднуються для вирішення усіх потреб військових.

Наприклад, ініціатива «Бабусі для ЗСУ» від Дніпровського міського територіального центру, яка з початку повномасштабного вторгнення надає волонтерську підтримку від осіб елегантного віку. В межах послуги «Соціальна адаптація» волонтери виготовляють безліч корисних речей для наших захисників.

Теплий одяг, маскувальні сітки, спідня білизна: у соцзакладах Дніпра об’єдналися заради допомоги військовим
Фото: Дніпровська міськрада

Для військових вони створили та передали понад 8 тисяч різноманітних речей та смаколиків:

  • понад 3 600 одиниці комплектів білизни та одягу, включаючи шкарпетки, спідню білизну, шапки, бафи, рукавиці та балаклави;
  • близько 4 000 предметів побуту, таких як пледи, подушки, сумки та сидушки;
  • понад 100 одиниць екіпірування, як до прикладу маскувальні сітки, нашоломники та снайперські рукавиці;
  • близько 200 великодніх пасок;
  • близько 350 хендмейд-оберегів.

Крім того, підопічні та працівники терцентру періодично збирають та передають військовим у шпиталі та на фронт різноманітні засоби гігієни: мило, туалетний папір, зубну пасту тощо. Також напої та смаколики, наприклад печиво, пиріжки, солодощі. Окрім того, працівники та підопічні терцентру допомагають волонтерам, нарізаючи тканину на смужки для створення «кікімор».

Від початку повномасштабного вторгнення підопічні відділення професійної реабілітації та соціально-побутової адаптації Міського центру соціальної допомоги активно допомагають ЗСУ. Це люди з інвалідністю, які ходять у клас шиття. Протягом понад 600 днів війни вони виготовили та передали більше ніж 960 виробів:

  • 559 флісових балаклав (зелених та білих) і шапок;
  • 146 комплектів спідньої білизни (футболки, термобілизна, труси);
  • 7 похідних ковдр;
  • 31 зимовий та літній маскувальний костюм «кікімора»;
  • 84 наволочки для військового госпіталю;
  • 140 прапорів України.

Активна підтримка також надходить від мешканців соціального гуртожитку, де проживають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, і вимушені переселенці. Щотижня вони готують смачні пиріжки та пироги, які надсилають на блокпости міста. Узагальнено мешканці соціального гуртожитку виготовили та передали військовим понад 5 тисяч пиріжків і пирогів.

Читайте також: З теплом до ЗСУ: у Дніпрі усі охочі можуть долучитися до акції з допомоги захисникам  

Категорія: Влада, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: