Skip to content

Свято в умовах війни в Україні та Ізраїлі: як єврейська громада Дніпра відзначає Хануку

Цими днями єврейська громада Дніпра, як і іудеї всієї України та світу, відзначають одне з найвеселіших свят – Хануку. Її почали святкувати понад 2 тисячі років тому, у 2 сторіччі до нашої ери, на честь перемоги євреїв над військом значно сильнішого супротивника та очищення єрусалимського Храму від скверни. Символи свята – ханукальна менора та солодощі, зокрема – пончики. Журналісти «Наше місто» побували на святкуванні Хануки у Дніпрі і подивились, як це відбувається.

Основні заходи у нашому місті проходять у найбільшому в Європі єврейському центрі Менора. Тут встановлено срібну ханукію. Щодня,окрім шабату, на ній запалюють одну свічку.

Зараз і в Україні, і в Ізраїлі йде війна. Українці боряться проти російського агресора, ізраїльтяни – проти міжнародного тероризму. За словами директора єврейської громади, свято Хануки надає сил для боротьби із ворогом.

Представниця єврейської громади Дніпра Наталія Хазан каже, що святкують Хануку і на передовій. Зокрема, євреям, що боронять Україну на передовій, передали подарунки від дніпрян.

Цьогоріч Хануку святкуватимуть до 15 грудня. Саме тоді на святковій менорі запалять останню свічку.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: