Skip to content

Обдурив шахраїв: дніпрянин заробив 3 тисячі гривень, ставлячи вподобайки

Дніпрянин Олександр Гордієнко отримав повідомлення у месенджері від людини, яка пропонувала роботу з високою зарплатнею. Олександр відразу зрозумів, що це шахрайська схема, але вирішив взяти участь, щоб забрати у афериста гроші та передати їх на потреби ЗСУ. Чи вдалося це йому, повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на ДніпроTV.

Насамперед шахраї дізналися вік та місце роботи Олександра, щоб визначити його платоспроможність. Потім вони запропонували йому перше завдання: ставити лайки на сторінках у соціальних мережах. За це Олександр отримав 100 гривень.

Після того, як шахрай зміг завоювати довіру Олександра, він почав пропонувати йому нову схему заробітку. Олександр погодився і заробив на шахраях ще 700 гривень.

«Я ризикнув невеликими коштами, я розумів що якщо вони мені вже перевели 700 грн, то ризикувати до 1000 грн я можу спокійно. Бо їм не цікаво заробити на мені 1000», – розповідає Олександр.

Олександр зізнався, що насправді він просто збирався обманути шахраїв. Він переказав їм невелику суму грошей, після чого раптом перестав з ними спілкуватися.

«Спілкуючись з ними, роблячи вигляд, що я зацікавлений, що я зараз піду гроші знімати, що я буду переводити. Я ось це їм розповідаю. І вони мене затягували – переводячи кошти мені. І потім я обривав зв’язок», – сказав Олександр.

Загалом Олександру вдалося заробити на шахраях близько 3 тисяч  гривень. Він передав ці гроші на потреби ЗСУ.

Начальник 7-го сектору управління протидії кіберзлочинам НПУ в Дніпропетровській області Дмитро Данченко повідомив, що щодня до кіберполіції надходить декілька десятків звернень громадян, які стали жертвами шахраїв.

«Якщо шахрайство здійснено у великих розмірах від 4 тисяч неоподаткованих мінімумів, то це вже карається позбавленням волі від 3-8 років», – зазначив Дмитро Данченко.

Правоохоронці закликають громадян бути обережними і не піддаватися на виверти шахраїв.

Нагадаємо, раніше ми повідомяли, що Нова пошта заявила про шахрайство.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: