Skip to content

На честь апостола Павла: місто під Дніпром може отримати стару-нову назву

Місто Павлоград Дніпропетровської області може зберегти назву, що існує. Втім – із новим змістом та наповненням. Про це повідомляє «Наше Місто».

Павлоград під час заснуванння у 1784 р. було названо на честь сина російської імператриці Катерини ІІ – Павла (імператор у 1796-1801 рр.). Тож місто підлягає перейменуванню – таку рекомендацію надав свого часу Український інститут національної пам’яті.

Міська влада провела онлайн-опитування громадської думки з цього приводу, яке нещодавно завершилось. Серед варіантів нової назви міста, які були вказані в опитуванні — Матвіївськ, Славгород, Благомир, а також – Павлоград, але вже на честь апостола Павла.

Як повідомили кореспонденту «Нашого міста» у Павлоградській міській раді, переважна більшість містян, що взяли участь в опитуванні – 82,9% – висловились за те, щоб місто носило назву на честь апостола Павла.

Враховуючи думку мешканців, депутати міської ради Павлограда під час сесії ухвалили та спрямували листа до Верховної Ради, яка ухвалює рішення щодо перейменування населених пунктів. Містяни сподіваються, що ВР, вірогідно, має дослухатися до думки громади.

Тож до 240-річчя заснування міста, яке відзначатиметься у наступному році, Павлоград може отримати стару-нову назву на честь апостола Павла.

Довідка

Апостол Павло, що жив у 1-му столітті нашої ери, вважається одним з найвизначніших послідовників Ісуса Христа, видатним богословом та християнським місіонером, «апостолом народів».

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: