Skip to content

У Дніпрі планують відновити реконструкцію в дитячій лікарні ім. Руднєва

Анна Диброва

У Дніпрі планують відновити реконструкцію в дитячій лікарні ім. Руднєва

У червні 2021 року центр матері та дитини ім. проф. Руднєва з обласного підпорядкування передали у міське та перейменували на багатопрофільну лікарню матері та дитини ім. Руднєва. Це відкрило перед лікарнею нові перспективи, почалась масштабна реконструкція корпусів закладу. З початком повномасштабного вторгнення роботи призупинились. Однак через значне збільшення навантаження, пов’язане з військовими травмами дітей, міська влада вирішила продовжити реконструкцію медичного закладу. Відповідне рішення було прийняте на засідання виконкому міськради на цьому тижні, пише сайт «Наше місто» з посиланням на міську владу.

Головне завдання на наступний рік – відремонтувати приміщення розміром більше 700 квадратних метрів, призначене для центрального стерилізаційного відділення, щоб забезпечити безперебійну роботу операційних.

 «Необхідність в центральному стерилізаційному відділені виникла, тому що значно збільшилась кількість пацієнтів, які потребують хірургічного втручання, і звичайно, це збільшило необхідність в стерилізації багаторазового інструментарію. Обсяги значно зросли, і колишнє стерилізаційне відділення вже не здатне виконувати ці завдання. Обладнання працювало цілодобово, безперервно, однак цього недостатньо. До того ж, воно зношується і потребує ремонту.

Наразі необхідне додаткове фінансування, яке, сподіваюсь, буде виділене в наступному році, щоб закінчити роботи. У нас вже є медичне обладнання, ми отримали від благодійників стерилізатор вартістю 2 мільйони 400 тисяч гривень, а також ще один стерилізатор, менший – вартістю 370 тисяч гривень. Також плануємо у відремонтованому приміщенні розмістити закуплений за держкошти спеціальний автоклав для деконтамінації (знищення) медичних відходів», – розповів генеральний директор КНП «Міська багатопрофільна клінічна лікарня матері та дитини ім. професора М. Ф. Руднєва» Дніпровської міськради, заслужений лікар України Ігор Македонський.

Нагадуємо, що дитяча лікарня матері та дитини ім. проф. Руднєва – найстаріша на Південному Сході України. Це лікарня-легенда, в якій працюють лікарі, здатні творити чудеса. Зокрема, рятувати та виходжувати немовлят вагою від 600 грамів, ставити на ноги діток з ДЦП та іншими важкими патологіями, подовжувати пацієнтам кінцівки та, головне, дарувати шанс на повноцінне та щасливе життя.

Читайте також:

Наші пацієнти – це діти від 600 грамів до 18 років: інтерв’ю з гендиректором лікарні Руднєва

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: