Skip to content

У Дніпрі 60 % внутрішньо переміщених осіб вже мають роботу

Анна Диброва

У Дніпрі 60 % внутрішньо переміщених осіб вже мають роботу

Дніпро сьогодні є лідером з працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, 35-40 % з них влаштувались на нову роботу. Решта ж працюють на своїх релокованих підприємствах, у місцевих адміністраціях, сервісних центрах та комунальних закладах. Про це повідомляє сайт «Наше місто» з посланням на інспекцію з питань праці та зайнятості населення ДМР.  

У Дніпрі офіційно перебуває майже 180 тисяч ВПО. Це лише ті, хто зупинився у нашому місті на постійне проживання. До вересня 2022 року кількість працевлаштованих ВПО у Дніпрі була меншою за 10%. З минулої осені ситуація кардинально змінилася. Вже навесні 2023 року у місті працевлаштувалися 35 % переселенців працездатного віку, наприкінці року – 60%, цей показник невпинно зростає.

Інспекція з питань праці та зайнятості активно працює у кожному з пунктів компактного поселення ВПО та пунктах видачі гуманітарної допомоги. Головна мета – донесення інформації про вільні вакансії у Дніпрі та можливості перенавчання на найзатребуваніші спеціальності. Щодо перекваліфікації ведеться оперативна робота з міжнародними організаціями по фінансуванню короткотермінових курсів.

Для ефективного пошуку роботи та розміщення вакансій, Інспекцією оперативно створено перший в Україні безкоштовний муніципальний Телеграм-канал вакансій https://t.me/Work_DniproUA.

За час роботи цього ресурсу вдалося працевлаштувати майже 25 тисяч людей. Особлива увага приділяється працевлаштуванню ВПО.

У Дніпрі багато переселенців знайшли роботу у закладах торгівлі та обслуговування населення. Ці сфери з початку повномасштабного вторгнення зазнали найбільшого відтоку кадрів. Лише торгівельна мережа супермаркетів «Варус» працевлаштувала 900 внутрішніх переселенців. Окрім робочих місць мережа компенсувала проживання ВПО та забезпечує їхнє харчування.

Дніпровська міська рада стала одним з кращих роботодавців міста. Від початку повномасштабного вторгнення у департаменти, управління, комунальні заклади та комунальні підприємства Дніпровської міської ради працевлаштувались майже 7 000 осіб, з них 867 ВПО.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: