Site icon Наше Місто

Шалений заряд емоцій: 10 грудня в філармонії Дніпра відбудеться світова прем’єра симфонії

У неділю, 10 грудня, у Дніпропетровській філармонії ім. Л. Когана  (вул. Воскресенська, 6) відбудеться два цікавих концерти. Тож приходьте та насолоджуйтесь!

О 16 годині  почнеться симфонічний концерт. У великій залі буде грати академічний симфонічний оркестр Дніпропетровської філармонії, диригент  –  заслужений артист України Віктор Плоскіна. Родзинкою стане світова прем’єра симфонії № 3 молодого українського композитора Всеволода Сіренко. Цей абсолютно новий  твір буде присвячений воїнам ЗСУ.  Він був написаний  у 2022 – 23 роках і присвячений захисникам України.

Твір виник як реакція на події повномасштабного вторгнення росії на території України та складається з чотирьох частин. Перша – це відображення запеклої боротьби народу з агресором, який намагається зруйнувати наше мирне життя. Друга – трагічний центр симфонії, вона звучить як реквієм за загиблими. А третя частина – продовження протистояння народу з агресором. Саме  ця частина містить єдиний, суто ліричний епізод симфонії – колискову „Люляй, люляй, мій синочку”, яку мати співає своїй дитині.  І нарешті четверта частина –  це фінал, у якому звучить тема козацької пісні „Ой наступала та чорна хмара”, яка підкреслює мужність нашого народу і віру в перемогу.

А о 18.00 у малій залі буде звучати справжній сучасний авторський джаз “MODERN JAZZ SAX» в рамках проєкту «Філармонія джазу». На вас очікує високоякісне та майстерне джазове виконання від професійного джазового виконавця Віктора Павелко та DNIPRO BIG BAND. Віктор Павелко – саксофоніст, аранжувальник, композитор, викладач, один з провідних музикантів в Україні. Учасник джазових фестивалів в Європі та Україні, а також різномантіних всеукраїнських та міжнародних проєктів.

Нагадаємо, раніше ми писали, топ-подій, які варто відвідати 9 та 10 грудня у Дніпрі.

Також писали, чи варто витрачати 300 гривень та 170 хвилин часу на фільм «Renaissance: A Film by Beyoncé».

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version