Skip to content

Дніпро піклується: як працює єдиний в Україні центр підтримки маломобільних людей з гарячих точок

У Дніпрі діє єдиний в Україні центр, який приймає людей похилого віку та осіб з інвалідністю, евакуйованих з гарячих точок. Там їм надають всебічну підтримку. Про роботу унікальної організації розповідає ДніпроTV, пише «Наше Місто».

Центр розпочав роботу у березні минулого року. Тут щодня приймають евакуаційні машини з людьми, що потребують допомоги.  Тут знаходять прихисток особи з проблемами опорно-рухового апарату, самотні пенсіонери 80+, лежачі хворі після інсульту, інфаркту, поранень тощо. Центр розрахований на 150 осіб.

«У більшості вони не мають документів і речей. Ми надамо їм все необхідне щоб вони могли відновитися фізично та психологічно. Привозять людей з деокупованих територій, де вони майже два роки не отримували медичної допомоги. Дуже важкі випадки», – розповіла голова ГО «Центр соціальної адаптації «Океан Добра» Ольга Волкова.

В’ячеслав Грицай наразі перебуває у центрі. Тут йому допомогли з документами та оформленням пенсії. Чоловік 9 місяців жив в окупації на Херсонщині та отримав інвалідність через інсульт.

«Я зрозумів, що мені треба просто виживати. Після звільнення Херсона, мене перевезли до Дніпра. Тут мені було потрібно знову проходити МСЕК, оформити ВПО. Дякую волонтерам, що допомогли», – розповів В’ячеслав.

На сьогоднішній день у центрі перебуває понад 50 людей, яким немає куди повертатись. В центрі люди отримують гідні умови для проживання, харчування та можливість пройти реабілітацію. Такий центр – єдиний в України. Департамент соціальної політики міста Дніпра всебічно йому допомагає. А сьогодні колектив ГО отримав подяку від керівництва міста.

«Міська рада допомагала, допомагає і буде допомагати. Цьогоріч ми надавали матеріальну допомогу по 2 тисячі гривень усім людям з інвалідністю першої групи та дітям з інвалідністю. А це понад 5 тисяч осіб. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб забезпечити людям, які евакуюються до Дніпра, комфортні умови проживання та необхідні медичні послуги», – наголосив заступник мера Едуард Підлубний.

З початку повномасштабного вторгнення центр прийняв майже 2500 переселенців. Після надання першої допомоги їм шукають постійне місце проживання.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Дніпрі працює шелтер для переселенців з Луганщини. Також у Дніпрі переселенців вразливих категорій безкоштовно годують за місцем проживання.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: