Skip to content

Вступна кампанія 2024 року: важливе нововведення від МОН

Вступна кампанія 2024 року в Україні матиме деякі зміни, зокрема у формі фінансування навчання. Замість державного замовлення, яке існувало до цього часу, абітурієнти зможуть отримувати гранти на здобуття вищої освіти. Про це повідомив заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький, пише «Наше Місто».

Він зазначив, що нова система бюджетного фінансування вищої освіти спрямована на те, щоб більше людей отримували державну підтримку.

«Ми відходимо від системи так званого державного замовлення. Мова йде про те, що держава має бюджетно фінансувати вищу освіту, надаючи так звані гранти на здобуття вищої освіти. Проте це не має бути у формі традиційного держзамовлення», – сказав заступник міністра.

За його словами, нова система фінансування буде більш прозорою та справедливою. Грантові кошти будуть надаватися на конкурсній основі, а критерії відбору визначатимуться Міністерством освіти та науки.

Окрім цього, в МОН планують об’єднати виші. За словами Михайла Винницького, це дозволить студентам мати можливість займатися науковою діяльністю.

Перші зміни у системі вищої освіти в Україні мають відбутися вже до кінця 2023 року. Модернізація проходитиме у декілька етапів і не буде масовою.

Категорія: Новини Дніпра, Освіта

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: