Site icon Наше Місто

Один день молодь керувала містом: як у Дніпрі пройшов день місцевого самоврядування 

7 грудня в Україні відзначають День місцевого самоврядування. У Дніпрі цього дня управління містом довірили креативній молоді. Хлопці та дівчата не лише дізналися, як працюють можновладці, а й спробували самі «попрацювати» у департаментах. Про подробиці читайте в матеріалі сайту  «Наше Місто».

Тема Дня місцевого самоврядування – наближення Перемоги. Кожний куратор детально розказав своєму стажерові про допомогу армії, опіку людей з тимчасово окупованих територій, турботу про тварин. 

У департаменті транспорту та транспортної інфраструктури працювала в.о. голови студради Українського державного університету науки і технологій Владислава Гунько.

«Відвідала трамвайне депо та метрополітен. Моя майбутня професія пов’язана з тим, де я сьогодні була. Було дуже цікаво. Я зрозуміла, що хочу ще більше зануритись і працювати в подальшому за професією», – розповіла дівчина.

Така традиція була започаткована ще у 2017 році. Тож стажери у стінах міськради на День місцевого самоврядування – звичне явище.

«Зараз це один день, коли молодь Дніпра може спробувати себе у тій чи іншій професії у міськраді. У планах – зробити стажування в рамках якого молодь зможе знайомитись з роботою у мерії і у подальшому працевлаштовуватись. Нині у нас працюють більше сорока людей, які проходили подібне стажування в рамках дня місцевого самоврядування», – каже в.о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Сергій Луденський.

Завершували стажери свій «робочий день» вже у сесійній залі мерії, де поспілкувались із секретарем Дніпровської міської ради Олександром Санжарою.

«Ми розуміємо, наскільки важливо показати нашим студентам складну систему управління та якими питаннями опікуються виконавчі органи. А також маємо на меті зорієнтувати на пошук роботи, подивитися на кращих – це взаємовигідний процес, адже когось ми можемо запросити на стажування, а потім на роботу», – зауважив Олександр Санжара.

Сьогодні ж визначили і 50 отримувачів стипендії міського голови активній молоді імені Олександра Поля. Це студенти, школярі та представники громадських організацій. Студенти університетів, академій, інститутів отримають по 14 тисяч гривень, таку ж суму виплатять і представникам громадських організацій міста. Студенти технікумів, ліцеїв, коледжів, професійних технічних училищ, учні шкіл та закладів позашкільної освіти отримають стипендію у 10 тисяч гривень.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version