Skip to content

У Дніпрі в ДЮЦ «Штурм» відбулися зміни: що чекає на дітей

У Дніпрі в ДЮЦ «Штурм» відбулися зміни: що чекає на дітей

У дитячо-юнацькому центрі «Штурм» у Дніпрі відбуваються зміни. Рішенням міськради позашкільний навчальний заклад було передано у підпорядкування управлінню освіти департаменту гуманітарної політики ДМР. При цьому стало відомо, що керівника центру змінили та почали утворювати несанкціоновані протести, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на прес-службу міськради.

22 листопада 2023 року було прийнято рішення міської ради про передачу Комунального позашкільного навчального закладу «Дитячо-юнацький центр «Штурм» у підпорядкування управлінню освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради. Ця ініціатива базується на рекомендаціях МОН щодо створення міжшкільних ресурсних центрів для викладання предмета «Захист України» активізації роботи військово-патріотичних гуртків, у тому числі й під час змішаного та дистанційного навчання, запровадження для учнів 8-9-х класів курсів за вибором за напрямом «Захист України».

 У процесі передавання закладу виявився неприємний факт, що з попереднім керівником закладу ще з літа 2023 року не було подовжено контракт. Факт відсутності керуючого зумовив необхідність призначити нового керівника, який є фахівцем у галузі освіти та вже зарекомендував себе гарним кризовим менеджером.

У Дніпрі в ДЮЦ «Штурм» відбулися зміни: що чекає на дітей

Проте стало відомо, що група «невстановлених» осіб почала організовувати несанкціоновані протести та підбурювати протестувати працівників та відвідувачів ДЮЦ «Штурм», розповсюджуючи викривлену інформацію про «захват» центру. За їх словами, у закладі було призначено некваліфікованого керівника, який приведе до руйнування центру.

«Шановні батьки! В штурмівському колективі сталася прикра подія. Нашій Ірині Анатоліївні в серпні не продовжили контракт та звільнити з посади директора без пояснень та аргументів “новий директор” призначений не для розвитку закладу, а для його руйнування. Тому що новобудови вже дуже близько до нашого приміщення. У нас є лише 2 дні. Чекаємо всіх небайдужих сьогодні з 13:00 до 19:00 і завтра 9:00-19:00», – пишуть підбурювачі.

Натомість у прес-службі заявляють, що якщо буде суспільний запит на докладну інформацію щодо призупинення контракту, ДМР зробить це без вагань.

«Щиро повідомляємо, що для департаменту дійсно є важливим  збереження рівня та слави закладу, його колективу, тренерського складу та вихованців! Тому призначений директор повністю відкритий для діалогу, готовий розʼяснювати правила й принципи подальшої роботи закладу, чим він і буде зайнятий відсьогодні», – передає прес-служба міськради.

Щодо збереження назви центру повідомляється, що вона як бренд зареєстровано на попереднього керівника закладу.

«Ми б дуже хотіли зберегти імʼя славетного «Штурму», але зʼясувалося, що цей бренд зареєстрований на попереднього керівника закладу особисто. Тож залишимо це на розсуд суду», – пишуть у міськраді. 

Категорія: Новини Дніпра, Освіта, Спорт, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: