Skip to content

У Дніпропетровській області лікарі врятували підлітка, який випив декілька пляшок енергетика

У Дніпропетровській області лікарі врятували підлітка, який випив декілька пляшок енергетика

У Нікополі хлопець випив декілька банок енергетичних напоїв для підняття «тонусу і сили». В результаті у хлопця з’явилася тахікардія та низький тиск, після чого він втратив свідомість, – повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на допис Марини Авдієнко у Фейсбук.

Нещодавно бригада екстреної медичної допомоги з Нікополя прибула на виклик, де виявилося, що хлопець-підліток випив кілька пляшок енергетичних напоїв.

Сам хлопець – позитивна людина, спортсмен, з хорошої родини, але хтось з його знайомих порадив підлітку випити енергетик для збільшення тонусу і сил. Не радячись з батьками, підліток послухав поради друга і випив значну кількість цього напою.

У результаті хлопцю миттєво стало зле. У підлітка з’явилася тахікардія та низький тиск, після чого він втратив свідомість. Хлопцеві знадобилася медична допомога, тому після виклику «швидкої» фельдшер Сергій Шаманський надавав екстрену медичну допомогу прямо вдома, а потім підлітка госпіталізували в дитячу лікарню.

На щастя, завдяки оперативній допомозі медиків, все закінчилося добре. Проте лікарі закликають батьків тримати необхідну комунікацію зі своїми дітьми, особливо якщо ті – підлітки.

«В багатьох країнах Європи продаж “енергетиків” неповнолітнім заборонили. Вчені довели, що навіть 1 невелика баночка такого напою виснажує дитячий організм і може призвести до наступних наслідків: дратівливості, занепаду сил, безсоння, депресії, смерті. І на питання, з якого ж віку можна пити енергетичні напої відповідь єдина: “Ніколи!”», – пише медикиня у своєму Фейсбуці.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: