Site icon Наше Місто

Прогноз погоди на грудень: чи варто чекати сніг у Дніпрі та області

Прогноз погоди на грудень: чи варто чекати сніг у Дніпрі та області

Перший місяць зими вже майже на нашому порозі. Здається, що листопад передав погодну «естафету» грудню достроково, особливо після нещодавнього снігового армагедону, який охопив південь і центр України. Проте чи буде такі ж потужні снігопади у грудні в Дніпрі, – розповість сайт «Наше місто» з посиланням на ТСН.

За словами заступника директора Укргідрометцентру Анатолія Прокопенка, очікується, що середньомісячна температура у грудні буде вищою на 1-1,5 градуса порівняно з кліматичною нормою.

Цифрові показники становитимуть від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла (в Криму до 4 градусів тепла), що вказує на те, що грудень буде прохолоднішим на 6-8 градусів, ніж листопад.

Негода, яку наприкінці листопада приніс циклон з південного заходу, невдовзі закінчиться, і в першій половині грудня погода стане більш сприятливою. Нинішні теплі зими відрізняються активізацією південних і південно-західних циклонів, які призводять до хуртовин, налипання мокрого снігу, сильних вітрів. Ще одна особливість – температурні “гойдалки”, тобто різкі коливання температури, через які можливі густі тумани», – пояснює Анатолій Прокопенко.

За його словами, це все очікується у грудні, здебільшого у його другій половині. Ймовірність морозів до мінус 20 градусів у грудні є, але незначна.

Що говорять сайти з прогнозу погоди

Якщо узагальнити прогнози погодних сайтів, можна сказати що грудень принесе в Україну різні погодні умови для регіонів. На заході і півночі країни очікується прохолодна та сонячна погода, тоді як в інших областях грудень буде більш теплим та хмарним. Дощі з мокрим снігом передбачаються у всіх регіонах, але справжній сніг випаде лише на півночі.

Захід

Для мешканців західних областей України, таких як Закарпатська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька та Хмельницька, грудень розпочнеться з дощів, які супроводжуватимуться невеликим мокрим снігом та морозами в межах -10-12 градусів уночі та -3-5 градусів удень.

Найнижчі температури очікуються на Львівщині, а найтепліше буде на Закарпатті та Буковині. Там опади припиняться 6-7 грудня, сонце з’явиться, і денна температура підніметься до плюсових значень. У другій і третій декадах місяця денна температура буде коливатися від 0 до 3 градусів тепла, а нічна – від 0 до 3 градусів морозу.

Перед Новим роком в більшості регіонів очікується невеликий цілодобовий мороз, але ймовірно, сніговий покрив не залишиться на землі.

Північ

У північних областях України – у Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській та Сумській, грудень розпочнеться з дощів, що переходитимуть у мокрий сніг, а вже з 4-5 числа передбачається сильний снігопад. Температура вдень знизиться від нуля до 5-7 градусів морозу, а вночі від 7-12 градусів морозу. Спостерігатиметься значний снігопад на Чернігівщині та Київщині, де сніг очікується безперервно від 4 до 7 грудня.

Після 10 грудня розпочнеться відлига, що триватиме приблизно три тижні на Волині та Рівненщині і закінчиться через 5-7 днів у решті північних областей.

У другій половині грудня не очікується сильних морозів, і температура варіюватиметься від 0 до -2 градусів вдень та від -2 до -3 градусів вночі. Справжній сніг у новорічну ніч передбачається лише для мешканців Сум. Жителів інших регіонів очікує ожеледиця.

Центр

У Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській та Дніпропетровській областях на початку грудня не передбачається активного снігу. Лише Вінниччина може очікувати зимову погоду. Тут, зокрема 4-5 числа, передбачається сильний сніг та морози в межах 1-2 градусів вдень та до 5 градусів уночі. У інших регіонах у перший тиждень грудня погода залишатиметься схожою до листопада, з температурою вдень навіть вище +5 градусів, уночі +1-2 градуси. Очікується також дощ із мокрим снігом практично кожен день.

Дощитиме і в новорічну ніч, тож у перший день нового року мешканці центральних областей матимуть можливість отримати безкоштовну ковзанку на дорогах.

Схід

Жителі Харківської, Донецької і Луганської областей, можуть вважати, що зима в грудні їх обійде. Дійсно, температура денна +3-5 градусів та нічна +1-2 градуси не дуже характерні для зимового періоду. Такі показники очікуються протягом першої половини грудня.

Очікуються легкі дощі на початку першого та наприкінці другого тижня. У другій половині місяця стане трошки холодніше: температура вдень становитиме +1-2 градуси, вночі від 0 до -1 градуса морозу, на Харківщині буде на 1-2 градуси холодніше. Проте очікується збільшення кількості опадів у вигляді невеликого дощу з мокрим снігом.

Південь

Тепла та сонячна погода у грудні стане компенсацією для жителів Одеси, Миколаєва та Херсона, які пережили природні катаклізми наприкінці листопада із снігопадами, морозом та буревіями.

Більшість днів місяця температура вдень буде коливатися від +3 до +5 градусів, іноді навіть до +10 градусів, вночі становитиме +1-3 градуси. Лише за тиждень до Нового року вона трошки опуститься на 3-4 градуси, що може призвести до температури 0 градусів вночі, а в Запорізькій області може бути навіть невеликий «мінус».

У Криму температура залишатиметься плюсовою протягом усього грудня, досягаючи вдень навіть +15 градусів, уночі не опускаючись нижче +2 градусів. Опадів очікується досить багато.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version