Skip to content

Нищитимуть ворога з повітря: у Дніпрі безкоштовно навчають керувати FPV-дронами

У Дніпрі продовжується навчання курсантів Академії бойових пілотів безпілотників FPV «Вихор». Вони опановують навички керування безпілотниками, розвідки місцевості та скидання фальшивих артилерійських снарядів. Де6тальніше про це йдеться в ексклюзивному матеріалі «Наше Місто».

До навчання долучився і військовослужбовець Ігор, у нього є бойовий досвід та навички керування безпілотниками, але чоловік розуміє що додаткові знання дадуть більше можливостей, ніж у ворога.

«Працюємо на херсонському напрямку в аеророзвідці. Хочемо навчатись керувати FPV-дронами. Це потужна зброя, щоб нищити ворога», – розповів Ігорь, військовослужбовець ЗСУ.

Навчання в академії повністю безкоштовне, головне – мотивація та бажання отримувати знання, говорить головний інструктор з позивним «Дрон».

«Дуже велика необхідність зараз на передовій в бойових пілотах. В навчальному центрі навчання проходять і військові, і цивільні. В першу чергу ті, хто бажає долучитися до бойових підрозділів. Ми потребуємо більше пілотів, щоб ми могли виганяти ворога. Одна з цілей нашої школи – навчити якомога більше хлопців», – сказав Станіслав «Дрон», діючий бойовий пілот, головний інструктор Академії «Вихор».

Навчання триває 2 тижні. Перший – теоретична частина, протягом якої бійці навчаються на симуляторах та отримують комплексні знання у використанні дронів. Другий – практична. Пілотування на спеціалізованому полігоні. Академія була відкрита за підтримки благодійного фонду.

«За чотири місяці ми підготували майже 80 людей. Серед них 50% військові, решта – цивільні. Ми – єдина школа в Україні, яка навчає безкоштовно цивільних. Але вони вмотивовані і прагнуть потрапити до лав ЗСУ. Щоб до нам потрапити потрібно заповнити гугл-форму, пройти співбесіду», – повідомив голова благодійного фонду «Вихор Єдності» Дмитро Науменко.

У майбутньому планують додати ще військові та цивільні спеціальності, а більш детальну інформацію ви можете отримати на офіційному сайті академії.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: