Skip to content

Врятував 80 життів за кілька днів: як молодий медик дніпровської бригади ТрО став героєм

Анна Диброва

Врятував 80 життів за кілька днів: як молодий медик дніпровської бригади ТрО став героєм

Протягом кількох днів жорстких боїв Сергій врятував понад 80 життів побратимів з різних підрозділів, історію відважного військового медика розповідає сайт «Наше місто» з посиланням на сторінку 128 окремої бригади Сил ТрО ЗСУ.

Сергію 23 роки, відразу після повномасштабного вторгнення російської федерації він пішов добровольцем до 128 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. За освітою Сергій – економіст. Спочатку був водієм евакуаційної машини, а потім пройшов кілька курсів для військових медиків і став рятувати життя побратимам надаючи першу допомогу.

Незважаючи на свою невелику вагу – 60 кілограмів, Сергій витягував з поля бою значно більших і важчих бійців, які отримали поранення і не могли йти самостійно.

Якось, під час евакуації пораненого, машина потрапила під вогонь супротивника зі стрілецької зброї. Разом з водієм-санітаром, хлопці миттєво зайняли кругову оборону і дали ворогу бій. Сергію з напарником вдалось затримати ворога і вистояти в бою до підходу групи підтримки. Разом, військовим відалось відкинути ворога і таки врятувати життя пораненому. 

Нині Сергій вже отримав  сертифікат інструктора НАТО, який дозволяє вчити інших військових рятувати життя побратимам.

Попри те, що більшість новачків вдвічі старші – авторитет молодого інструктора ніхто не ставить під сумнів. Як кажуть досвідчені бійці: “Якщо отримав поранення і почув голос Сергія – можна заспокоїтися, бо все буде добре”.

Фото: 128 окрема бригада ТрО ЗСУ

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: