Skip to content

Важлива заява Дніпропетровської філії “Газмережі”: як користуватися опалювальними приладами під час негоди

Анна Диброва

Важлива заява Дніпропетровської філії "Газмережі": як користуватися опалювальними приладами під час негоди

На Дніпропетровщині передбачається ускладнення погодних умов з поривами вітру до 17-22 м/с, повідомляє Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології.  У зв’язку з цим, Дніпропетровська філія «Газмережі» звертає увагу споживачів – через погіршення погодних умов рівень небезпеки отруєння чадним газом значно зростає. Тому, важливо дотримуватися правил безпеки, пише сайт «Наше місто».

Слід утриматися від використання газових приладів та колонок, які виводять продукти згоряння у димар, у випадку таких природних явищ:

  • сильний вітер;
  • дощ;
  • сніг;
  • туман.

Пориви вітру можуть спричинити зворотну тягу, що, в свою чергу, підвищує вірогідність накопичення чадного газу в приміщенні.

Чадний газ – невидимий, без запаху та легко змішується з повітрям. Виявити наявність та концентрацію чадного газу в помешканні без спеціальних приладів неможливо! Тож гарантією безпеки може бути тільки дотримання вимог правильного користування газом у побуті.

У холодну пору року власникам будинків необхідно проводити огляд оголовків димоходів не рідше одного разу на місяць. Крім того, суворо дотримуватися строків проведення технічного обслуговування внутрішніх газових мереж.

Якщо ви відчули запах газу або стало відомо про аварійну ситуацію — необхідно терміново зателефонувати у службу «104»!

Категорія: ЖКГ, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: