Skip to content

У Китаї масово шириться пневмонія серед дітей: чи загрожує світу нова пандемія

Китаєм шириться масова пневмонія серед дітей: чи загрожує світу нова пандемія

Стало відомо, що у Китаї з’явився загадковий вірус, який спричиняє масові захворювання на пневмонію серед дітей. Через це ВООЗ просить надати більше інформації про спалах нової китайської хвороби. Що на це відповів Китай та чи варто готуватися до нової пандемії, – розповість сайт «Наше місто» з посиланням на ВВС News.

21 листопада стало відомо про сплеск пневмонії серед дітей на півночі Китаю. Місцеві органи охорони здоров’я визнали критичну ситуацію із захворюванням та повідомляють, що вони не справляються з таким великим напливом. Зазначено, що лише на одну лікарню щоденно надходить понад сім тисяч випадків пневмонії у дітей.

Наступного дня Всесвітня організація охорони здоров’я звернулася із запитом щодо додаткової епідеміологічної та клінічної інформації, а також результатів лабораторних досліджень.

Китайські органи здоров’я стверджують, що жодних нових або незвичайних патогенів не виявлено. Отримані дані свідчать про те, що збільшення випадків захворюваності на пневмонію пов’язане із послабленням обмежень щодо COVID-19. Також впливає циркуляція патогенів, таких як мікоплазма пневмонії – бактеріальна інфекція, яка зазвичай атакує дітей молодшого віку. Зафіксована активність цього захворювання з травня.

Окрім того, починаючи з жовтня, в країні розпочалася циркуляція грипу, респіраторно-синцитіального вірусу (що спричиняє захворювання дихальних шляхів) та аденовірусу (який викликає гострі респіраторні захворювання).

«Це просто відносно великий сезонний сплеск, можливо, частково через випадковість, а частково через те, що існує певний “борг імунітету” після менших зимових сплесків за останні три роки», – сказав Бен Коулінг, епідеміолог з Університету Гонконгу.

Китаєм шириться масова пневмонія серед дітей: чи загрожує світу нова пандемія

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: