Skip to content

Пенсії в Україні у 2024 році: кому збільшать, а кому скоротять

Новини Дніпра: В Україні планують підвищити мінімальну зарплату

Голова Комітету з бюджету Верховної Ради України Роксолана Підласа розповіла про плани щодо пенсійної реформи в Україні на 2024 рік. За її словами, у наступному році планується збільшити пенсії для тих, хто отримує мінімальні виплати, і скоротити пенсії для тих, хто отримує «астрономічні» суми. Про це повідомляється на сайті ВР, пише «Наше Місто».

За даними Головного управління Пенсійного фонду України, на даний момент близько 30% українських пенсіонерів отримують виплати не більше ніж 3000 гривень, а понад 50% отримують до 5000 гривень. Очікується, що таким пенсіонерам збільшать надбавки.

«Тобто ті, хто зараз отримує найменші пенсії, матимуть зростання виплат. Водночас для чиновників, які вийшли на пенсію та одержують якісь астрономічні суми, ми плануємо зниження таких пенсій. Все це робиться для того, щоб солідарна пенсійна система була більш справедливою», – заявила депутат.

За словами Підласи, конкретні цифри щодо підвищення і зниження пенсій будуть уточнені пізніше. Однак вона запевнила, що уряд докладе всіх зусиль, щоб забезпечити справедливий розподіл пенсійних виплат.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: