Skip to content

ДПА повертається: коли школярі складатимуть атестацію з ангійської мови

У час повномасштабної війни учні в Україні не складають ДПА. Однак у майбутньому атестацію у школах хочуть поновити. Детальніше про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на Osvita.ua.

Зокрема, учні будуть зобов’язані вивчати англійську протягом усіх років навчання в школі, починаючи з 1-го класу. Вони також будуть проходити державну підсумкову атестацію з цього предмета за кожний рівень освіти. У випадках, коли англійська мова буде вивчатись учнями як перша іноземна мова, школярі складатимуть ДПА з англійської після 4, 9 та 12 класів.

У разі, якщо школа обере освітню програму, що передбачатиме вивчення англійської мови як другої іноземної, учні складатимуть ДПА з англійської при завершенні другого і третього рівня загальної середньої освіти, тобто після 9 та 12 класу.

Планується, що норма про обов’язковість ДПА з англійської мови як першої іноземної (у 4, 9 та 12 класах) набере чинності з 2028 року, а з англійської як другої іноземної (у 9 і 12 класах) – з 2030 року.

За словами авторів законопроєкту, його мета – підвищити рівень англомовної підготовки українських громадян, а також сприяти їхній інтеграції у світовий освітній та професійний простір.

Законопроєкт викликав неоднозначну реакцію в суспільстві. Деякі експерти вважають, що він є позитивним кроком, який допоможе Україні стати більш конкурентоспроможною на міжнародній арені. Інші ж зазначають, що він може призвести до перевантаження учнів і погіршення якості освіти.

Категорія: Новини Дніпра, Освіта

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: