Skip to content

Професія – астролог: в Україні збираються ввести езотеричну освіту

Професія – астролог: в Україні збираються ввести езотеричну освіту

У Верховній Раді збираються легалізувати ринок езотеричних послуг та запровадити езотеричну освіту. Таким чином астрологія, тарологія та нумерологія можуть стати офіційними професіями, – повідомляє сайт «Наше місто»  з посиланням на веб-портал Верховної Ради України.

Народний депутат Сергій Гривко пропонує створити державний реєстр астрологів, тарологів, нумерологів та інших працівників езотеричної сфери. Таким чином фахівці езотеричних послуг повинні будуть зареєструватися у сфері езотеричної освіти Міністерства освіти і науки України. Окрім того, астрологи, тарологи, нумерологи, знахарі та цілителі будуть сплачувати податки.

Відповідний законопроєкт був зареєстрований у Верховній Раді 23 листопада. За словами народного депутата у нашому суспільстві виникла потреба у визнанні езотеричних послуг та езотеричної освіти як необхідної та невід’ємної складової сучасного життя.

«Враховуючи активне поширення серед населення езотеричних знань та думок, зростання популярності користування езотеричними послугами, а також наявність у наукових колах прямих дискусій та обґрунтувань щодо доцільності застосування у життєдіяльності людини – езотерика фактично стала окремою сферою зайнятості у суспільстві», — ділиться Гривко.

Також він додає, що ринок езотеричних послуг залишається нерегульованим, що ставить доброчесних езотериків незахищеними у сфері їхньої діяльності. Це відчиняє двері для шахраїв, і ті, хто звертається до таких послуг, можуть стати жертвами обману. У свою чергу, це також означає, що держава не отримує надходжень у вигляді податків та зборів від провадження суб’єктами відповідної підприємницької діяльності.

Що пропонує депутат

Нардеп вважає, що для підтвердження кваліфікації та запобігання шахрайства у сфері езотерики необхідні нововведення в Законі «Про освіту». Таким чином потрібно запровадити термін «езотерична освіта», який означатиме «отримання людиною знань та інформації, призначених для обмеженого кола осіб, які містять елементи, альтернативні загальноприйнятим науковим поняттям».

Так, фахівці у сфері езотерики, які мають статус фізособи-підприємця чи іншої самозайнятої особи, повинні добровільно зареєструватися у Реєстрі наставників у сфері езотеричної освіти Міністерства освіти і науки України.

Езотерика як професія

Астрологи, нумерологи, знахарі, цілителі та інші представники цієї сфери, які включені до реєстру, повинні будуть сплачувати адміністративний збір у розмірі однієї мінімальної заробітної плати. Тільки тоді вони отримуватимуть право поширювати свої знання у вигляді проведення тренінгів, навчальних курсів та інших освітніх заходів на підставі самостійно розроблених освітніх програм та видавати своїм учням іменні дипломи.

Цим законом передбачено також створення спеціальних навчальних закладів, які надаватимуть езотеричну освіту.

Категорія: Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: