Site icon Наше Місто

Допомагав усім, хто цього потребував: у Дніпрі пішов з життя відомий лікар та вчений

У Дніпрі 51-му році пішов з життя доцент кафедри інфекційних хвороб, кандидат медичних наук, доцент, лікар-педіатр та дитячий інфекціоніст вищої категорії Артем Валерійович Чергінець. Про це повідомили на офіційній сторінці державного медичного університету, пише «Наше Місто».

Його трудовий та науковий шлях розпочався у 1998 році, коли він вступив до магістратури кафедри факультетської педіатрії та дитячих інфекційних хвороб, а в 1999 році – до аспірантури. 2001 року став асистентом кафедри. У 2007 році став доцентом кафедри з навчальної роботи.

«Артем Валерійович надавав медичну допомогу дітям з інфекційними хворобами. Брав участь у багатьох проєктах на замовлення МОЗ України, міжнародних наукових проєктах. Був дійсним членом ДВП ГО «Всеукраїнська асоціація інфекціоністів», ГО «Всеукраїнської асоціації педіатрів», Американської Академії педіатрії. Секретарем апробаційної ради з фаху «педіатрія» при спеціалізованій вченій раді з захисту дисертаційних робіт, членом вченої ради міжнародного факультету ДДМУ», – повідомили в університеті.

Артем Валерійович передавав свої знання майбутнім фахівцям. Його дуже шанували та любили студенти та інтерни, а також колеги, яким він завжди допомагав в лікуванні та консультуванні хворих. Під час війни він вів волонтерську роботу, постійно консультував дітей у пунктах допомоги біженцям.

«Артем Валерійович був душею колективу, справжнім щирим та небайдужим другом, завжди допомагав всім, хто цього потребував, чим заслужив глибоку повагу та авторитет. Професорсько-викладацький склад ДДМУ, колеги та друзі глибоко сумують з приводу смерті Артема Валерійовича Чергінця. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлого», – написали його колеги.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version