Site icon Наше Місто

Як зміняться ціни взимку: на скільки подорожчають продукти харчування

Як зміняться ціни взимку: на скільки подорожчають продукти харчування

Взимку ціни на продукти харчування традиційно зростають, економічні експерти проаналізували на скільки можуть подорожчати м’ясо, яйця та цибуля, про це пише сайт «Наше місто» з посиланням на Український клуб аграрного бізнесу.

Значний стрибок цін буде наприкінці зимового періоду, оскільки запас вітчизняних овочів та фруктів вичерпався приблизно на 60%. На прилавках з’являється імпортна продукція. Найбільше привізних товарів буде наприкінці січня та на початку лютого. Тоді їхня вартість зросте максимально, вважає аналітик УКАБ Максим Гопка.

М’ясо

На цю продукцію ціни до кінця року мають залишатися стабільними – на ринку достатньо свинини та курятини. В останні кілька місяців подешевшали корми, тому непередбачуваного підвищення вартості продукції не очікують.

Молочні продукти

Ціни на молочку змінюються циклічно, тому що у холодну пору року зменшуються надої молока і саме взимку переважно народжується молодняк. При цьому попит на молоко серед переробних підприємств може бути вищим, що дає зазвичай стрибки цін.

Яйця

Експерти вважають, що яйця дорожчають через сезонний фактор. Пропозиція на ринку знижується, тому ціни зростатимуть.

Впливає на ціну і підвищення тарифів на електроенергію, яка відіграє важливу роль у формуванні собівартості продукції. До кінця року яйця продаватимуть по 60-70 гривень за десяток.

Цибуля

Цибуля почне дорожчати ближче до весни. Зазвичай Україна активно імпортує цей овоч у лютому. 

Ціни формуються на підставі: наявності запасів та внутрішніх цін у країнах-імпортерах. Їхнє зростання позначиться і на внутрішньому ринку України.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version