Skip to content

У Нікополі великий завод продали за копійки: що відомо про нового власника

У Нікополі великий завод продали за копійки: що відомо про нового власника

Великий Нікопольський промисловий завод продали на аукціоні менше ніж за 2 млн грн, хоча початкова ціна сягала 16 млн грн. Хто тепер власник підприємства, – повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на Nikopolnews.

У Нікополі на аукціоні продали завод сталевих труб «ЮТІСТ». Початок прийому пропозицій відбувся 9 листопада. Сам аукціон було проведено 20 листопада з початковою ціною 16 000 000 гривень. Проте у підсумку завод був придбаний за 1 920 000 гривень.

За таку ціну покупець отримав близько 18 тисяч квадратних кілометрів нерухомого майна, трансформатори та дебіторську заборгованість у розмірі 1,9 млн грн.

У Нікополі великий завод продали за копійки: що відомо про нового власника

Хто придбав завод сталевих труб «ЮТІСТ»

Переможцем тендера стало ТОВ «Нікопольський завод сталевих труб «Укрметал». За даними Youcontrol, власниками компанії є дніпряни Гюльбала Азімов та Алла Левченко.

Хто раніше володів заводом

Як відомо, на момент визнання підприємство банкрутом його власницею була Дарина Рачкова. До неї підприємством володіли Андрій Рачков та Олексій Воїн. У 2022 році Вищий антикорупційний суд визнав Андрія Рачкова винним у крадіжці 1 258 000 доларів державного інституту титану і засудив його до 10 років позбавлення волі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: