Skip to content

На житловому масиві “Північний” відреставрували статуї оленів в стилі картин Марії Примаченко

Анна Диброва

На житловому масиві "Північний" відреставрували статуї оленів в стилі картин Марії Примаченко

Досить примітними пам’ятками житлового масиву є залізобетонні фігури тварин, встановлені в 1960-х роках. До наших днів дожили не всі, багато зруйнувались із часом. Але ті, що залишились місцеві мешканці нещодавно вирішили привести до ладу. Ініціативу підтримав народний депутат Дмитро Кисилевський:

“У коментарях до одного з постів прочитав ініціативу привести до ладу загадкові фігурки звірів на Північному, які тут розташовані ще з радянських часів. Плануємо долучитись до цього. Якщо у когось є пропозиції щодо кольору чи інших деталей – пишіть у коментарі. Реалізацію задумки здійснить відомий житель Лівого берега, мураліст Валентин Філоненко. Чекаю у коментарях й інформацію від знавців історії Дніпра, коли й чому ці фігурки зʼявились на вулицях Буковинській та Іларіонівській. Ми таких даних не знайшли. У когось є версії?”

Ініціатива досить швидко переросла у конкретні справи. Фігурки вирішили відреставрувати і розписати в стилі картин народної художниці Марії Примаченко (стиль наївного мистецтва, один з напрямів примітивізму). Ноги оленя також відремонтували, відновивши розтрісканий бетон.

Категорія: Новини Дніпра, Новини Культури Дніпра, Райони Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: