Skip to content

На руку ворогу: Україною котяться проплачені мітинги “проти всього поганого” та “за все добре”

Михайло Чернов

Бізнес “мітингувальників” знову пішов у зріст. Пікети, акції та інші різновиди масових протестів за гроші несподівано повернулися на вулиці великих міст країни. І все це – під час війни, при повній байдужості з боку силовиків. Хто і навіщо виводить людей на вулиці і за чиї інтереси насправді кричать у мегафони “мирні мітингувальники”, які отримують погодинну оплату?

Чергові подібні проплачені “акції” відбулися днями у найбільших містах Дніпропетровщини – у Кам’янському та обласному центрі. “Пікет” у Дніпрі відбувся якраз наступного дня після десятої річниці початку другого Майдану.

Невідомі організатори зібрали, як заведено, пенсіонерів та молодих людей, роздали їм гарні плакати, надруковані на якісних носіях. І звісно, уважні журналісти зафіксували, як організатори “руху” на повну силу роздають гроші учасникам проплаченого заходу…

Очевидно, що громадами та регіонами України повним ходом йде відпрацювання добре відомої (і навіть трохи призабутої) технології “мітингарів” – у нових, військових реаліях. Дуже дивує вже той факт, що під час дії режиму воєнного стану, коли масові акції – під забороною, невідомі (поки що) замовники подібних проплачених мітингів виводять на центральні площі різних міст України безліч людей. З добре виготовленими плакатами, мегафонами, фаєрами. І під час повітряних тривог вони мітинги не припиняють і людей в укриття не ховають.

Вже пройшли акції “за гроші” нібито для армії про демобілізацію, на яких серед інших “мітингували” молоді здорові чоловіки (?!). А тепер “прокачуються” будь-які конфліктні ситуації в містах і громадах, які можуть турбувати людей – забудова, зелені зони, комуналка і так далі.

Привід – не має значення, головне – технологічно його відпрацювати. Вивести людей, пошуміти, створити картинку для відео, яке потім розганятиметься по соцмережах і стане чудовим подарунком для пропагандистських медіа країни-агресора. Яким хлібом не годуй – дай показати у всіх ефірах, що в Україні нібито “зникло все”, навколо хаос та роздрай.

А в результаті такими “мітингами”, пікетами тощо крок за кроком намагаються “качати” ситуацію. Говорячи офіційною мовою – дестабілізувати соціально-політичне становище в окремих громадах, регіонах та в масштабах країни загалом.

Кому вигідне таке розгойдування в той час, коли Україна веде боротьбу з найжорстокішим противником? Відповідь очевидна – лише ворогові. Який прямо чи опосередковано, за гроші чи втемну використовує “активістів”, псевдо-патріотів та іншу “п’яту колону”, прагне розхитати, роздробити та розколоти Україну. Підірвати країну, що воює, зсередини.

Саме про це нещодавно попереджав націю Президент Володимир Зеленський. Країна-агресор уже готує та ймовірно реалізує черговий план (під умовною назвою “Майдан-3”) щодо дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, наголосив глава держави.

Цей план цілком можливо виявляється у вигляді численних “мітингів за все добре”. Чому такі проплачені “рухи” взагалі можуть відбуватися під час війни, хто насправді їх організує, підкуповуючи або використовуючи у темну людей, що виходять на “мітинги”? Відповісти на ці питання суспільству дуже оперативно мають правоохоронні органи.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: