Skip to content

В Україні жінка виростила гігантську екзотичну пасифлору і продавала її на аукціоні для допомоги ЗСУ

Анна Диброва

Гігантська пасифлора для допомоги ЗСУ: як це сталось в Україні

Перемога – спільна справа всіх українців. Наші співвітчизники активно допомагають ЗСУ і роблять це в різний спосіб: плетуть маскувальні сітки та «кікімори», печуть пиріжки, готують сухі обіди, в’яжуть шкарпетки тощо. Олена Шевченко з Кіровоградщини вирішила продати плід пасифлори, яку виростила власноруч у своєму саду, за 4000 грн, а гроші передати на потреби ЗСУ, повідомляє  «Наше місто» з посиланням на «Дніпро Регіон».

Олена Шевченко, власниця колекції екзотичних рослин,  вона має декілька видів інжиру, багато цитрусових, банани, кавові дерева і навіть чайні кущі. Скільки конкретно екзотичних рослин має пані Олена не рахувала, але однієї тільки маракуї – 8 видів.

Вирощування екзотичних рослин – це хобі, яке вимагає терпіння і наполегливості, адже кожна рослина потребує дуже особливих умов для зростання і головне плодоношення. Плоди Едуліс невеликі за розміром і господиня збирає їх в прямому сенсі відрами. А Гігантська гранаділла, або Квадрангуларіс, або Бадея виростає вагою до 1,3 кг. Один такий екзотичний фрукт, що нагадує за величиною скоріше диню, виріс на початку осені 2023 року.

«Ми зі знайомою волонтеркою вирішили продати цього красеня і всі зароблені гроші передати на потреби ЗСУ, — розповіла пані Олена. — Стартова ціна була 4000 грн. Але на жаль, наша ідея цього разу не спрацювала», – говорить Олена Шевченко.

Той, хто хоч раз в житті куштував плоди маракуї не з магазину, а прямо з куща, той знає — воно того варте. Це неймовірно соковитий та ароматний плід. І, до речі, має дуже багато корисних властивостей. Але на відміну від, наприклад, виду Едуліс, в Гігантської гранаділли є один суттєвий недолік — він дуже швидко псується. Саме через те, що фрукт не може довго лежати, власниця лота вимушена була закрити торги, не дочекавшись покупця.

Пані Олена сподівається, що наступного разу хтось таки купить плід і отримає справжнє задоволення від цієї екзотики. А на кошти від продажу волонтери придбають щось дуже корисне і необхідне для ЗСУ.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: