Site icon Наше Місто

Деяких українських студентів позбавлять стипендій: кого стосується

Дехто з українських студентів може залишитися без стипендії. Мова йде про тих, хто виїхав за кордон. На цьому наголосив заступник міністра освіти України Михайло Вінницький в ефірі всеукраїнського телемарафону. Деталі повідомляє сайт «Наше Місто».

У Міносвіти вважають, що студенти, які перебувають за кордоном, не мають отримувати стипендії від української держави. Отже, стоїть питання щодо скасування їм виплати стипендій. При цьому вони, звісно, можуть продовжувати навчатись у своїх вишах, проте вже без державної допомоги.

За словами Вінницького, багато студентів з України зараз перебувають за кордоном. При цьому вони отримують стипендію з українського бюджету. А ось чи повернуться вони працювати в Україну, будучи вже дипломованими фахівцями – велике питання.

«Ми повинні все ж таки допомогти студентам, які залишаються в Україні, які будують нашу країну разом з нами, щоб вони справді мали змогу вчитися», – наголосив чиновник.

За його словами, за рахунок грошей, що звільняться, можна буде підвищити стипендії студентам, які залишаються в Україні.

Категорія: Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version