Site icon Наше Місто

Свято 18 листопада – день Платона та Романа: що суворо не можна робити

18 листопада в церковному календарі вшановують пам’ять святих Платона та Романа. Платон, брат мученика Антіоха, був вихований в релігійному дусі та вірі у Бога. У молодості він виділявся своєю освіченістю та людяністю, пропагував християнство серед язичників. А ось святий Роман прийняв мученицьку смерть разом з отроком Варулом під час гонінь за християнами, які влаштував імператор Максим. Він був дияконом в Кесарії. Що не можна робити у цей день – читайте в матеріалі «Наше місто».

Що не можна робити у цей день

18 листопада не слід гаяти часу та байдикувати. Не варто вступати у сварки, оскільки вони, за повір’ям, можуть тривати протягом року. Також варто утриматися від вживання алкоголю та м’ясних страв.

Народні прикмети і традиції

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

Наші предки зазвичай зверталися до святих Платона та Романа з молитвами про щасливе та добре життя для своїх родин. Також просили, щоб зима пройшла без негараздів та наступна осінь принесла врожай. Навіть коли основні сільськогосподарські справи були завершені, селяни не були бездіяльними, а займалися іншими господарськими справами. Для захисту від негативної енергії цього дня створювали обереги з дерева.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version