Site icon Наше Місто

Вражає нирки, печінку та очі: під Дніпром чоловік помер від небезпечної інфекції

У Кам’янському в листопаді 2023 році виявили смертельно небезпечну інфекцію, від якої померла людина. Тяжке інфекційне захворювання зареєстровано у чоловіка працездатного віку. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на ВСП «Кам’янський РВ ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ».

Зазначимо, що за 9 місяців 2023 року в Україні зареєстровано 247 випадків лептоспірозу серед людей проти 107 випадків. За той же період 2022р., відмічається зріст в 2,3 рази.

За 10 місяців 2023 року в Кам’янському зареєстровано 2 випадки  захворювання на лептоспіроз  серед дорослого населення за аналогічний період 2022 року випадки захворювання на лептоспіроз не зареєстровані.

Що треба знати про лептоспіроз?

Лептоспіроз – особливо-небезпечна інфекція з важким перебігом, що уражає судини, печінку, інші внутрішні органи. Збудник лептоспірозу може уражати як людину, так і тварин. Серед тварин хворіють на лептоспіроз велика та дрібна рогата худоба, собаки, кішки, пушні звірі, а також дикі ссавці, зокрема, гризуни. Висока інфікованість лептоспірозом відмічається серед хатніх гризунів – щурів, мишей.

У тварин захворювання може протікати явно, з вираженою симптоматикою  і безсимптомно, але при цьому тварина може бути джерелом інфекції для інших тварин та людей.

Збудник лептоспірозу виділяється  з організму хворої тварини з сечею, кров’ю, іншими рідинами. У довкіллі збудник лептоспірозу добре зберігається у вологих місцях, воді відкритих водоймищ, колодязів, у вологих продуктах харчування тощо.

Зараження людини відбувається різними шляхами:

Головні шляхи зараження: контакт із сечею (або іншими біологічними рідинами, крім слини) інфікованих тварин, через воду і ґрунт, забруднені сечею інфікованих тварин, продукти, забруднені сечею інфікованих тварин, а також під час купання в заражених водоймах, риболовлі, на територіях, що зазнали повені, під час догляду за хворими і інфікованими тваринами тощо.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version