Skip to content

Грип насувається: чи є вакцинація у Дніпрі

Грип насувається: чи є вакцинація у Дніпрі

Випадки захворювання на грип та ГРВІ стають все частішими. Лікарі нагадують про необхідність вакцинуватися. Чи багато сьогодні хворих та чи забезпечені лікарні Дніпра вакцинами, – розповість сайт «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

На Україну насувається грип та ГРВІ. У Дніпрі медзаклади готуються до сезонних спалахів захворювань.

До однієї з лікарень Дніпра прийшов 6-річний Артем, аби зробити манту. Його потрібно робити 1 раз на рік до 14 років. Медики повідомляють, що мочити місце уколу можна, а заклеювати та розчухувати навпаки – не рекомендується.

Артем з мамою приїхали з Попасної, жінка каже, що обов’язково дотримується календаря щеплень.

«Ми щеплення робимо усією родиною: і дитина, і чоловік, і бабусі», – розповідає мама Артема Тетяна.

Якщо є побоювання щодо протипоказань – можна прийти на консультацію до лікаря. Там визначать оптимальний інтервал обов’язкових щеплень. При цьому медики заявляють, що вакцинуватися можна навіть при хронічних захворюваннях.

«На консультаціях розповідаємо як треба проводити, що потрібно проводити і вирішуємо питання, чи можна зараз робити щеплення. Якщо є серцеві, імунні захворювання – потрібно проводити щеплення. Від грипу вакцинуватися також обов’язково потрібно кожен рік», – розповідає Олена, дитячий лікар-імунолог.

У Дніпрі медзаклади мають усі вакцини для дорослих та дітей.

«На сьогоднішній день Центр первинної допомоги забезпечений вакцинами на 100%», – заявляє лікарка.

За даними Міністерства охорони здоров’я, наразі в Україні перший пік захворюваності. Наприкінці жовтня на грип та ГРВІ занедужали понад 143 тисячі людей. На COVID-19 хворіють майже 10 тисяч українців.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: