Site icon Наше Місто

Фатальні судоми: на Дніпропетровщині медики врятували 49-річного чоловіка

Фатальні судоми: на Дніпропетровщині медики врятували 49-річного чоловіка

15 листопада до одного з населених пунктів Новомосковського району викликали швидку через раптовий напад судом у чоловіка 49 років. В результаті нападу людина втратила свідомість і отримала серйозну черепно-мозкову травму, пише сайт «Наше місто» з посиланням на Радій Шевченко.

Карета швидкої прибула на виклик за 12 хвилин. Зі слів свідків, у чоловіка був напад судом, під час якого він травмувався. Після проведення огляду та обстеження, зокрема глюкометрії, постраждалому була надана необхідна екстрена медична допомога. У стані середньої тяжкості постраждалий був госпіталізований до найближчої лікарні відповідного профілю.

Лікарі наголошують, що напади судом можуть бути проявом кількох небезпечних синдромів, зокрема:  важкої ЧМТ, зупинки серця, інсульту, ускладнень цукрового діабету,  лихоманки у дітей, еклампсії у вагітних та станах, пов’язаних зі зловживанням алкоголю та психоактивних речовин.

Знання елементарних речей пересічними громадянами допоможе запобігти додатковим травмам у пацієнтів з судомами до приїзду “швидкої”.

Важливо знати

Якщо ви стали свідком нападу судом, не панікуйте, не намагайтесь щось класти пацієнту до рота, краще переведіть його в стабільне бокове положення, обережно під голову потрібно покласти щось м’яке та негайно телефонувати на “103”.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version