Site icon Наше Місто

Засвітись у темряві — подбай про безпеку: у Дніпрі батьки школярів виготовили понад 1000 флікерів

«Сяюча безпека» – таку ініціативу запропонували та самі реалізували батьки учнів ліцею №134. Вони власноруч виготовили понад 1000 флікерів. Детальніше про це читайте в матеріалі «Наше Місто».

Для своїх дітей, які пересуваються масивом та в т.ч. переходять дорогу в темний час доби, батьки школярів ліцею №134 власноруч створили понад 1100 флікерів, розповідає Тетяна Дрозд, мама п’ятиклассника Єгора.

«Мене як і всіх батьків дуже турбує безпека моєї дитини, – каже пані Тетяна. – Зараз темніє рано, діти повертаються додому з другої зміни, і дуже важливо, щоб під час переходу дороги діти були помітні для водіїв. Майже всі учні ліцею отримали флікери, які власноруч виготовили батьки під час минулих блекаутів»

Флікери – це світловідбиваючі елементи (стрічки, брелоки та ін.), які можна закріпити на одязі, щоб в темний час доби водії автівок могли краще побачити пішохода – дитину чи дорослого. Адже відомо, що людина в темному одязі в темряві стає буквально невидимою для водіїв, що вкрай небезпечно.

«Діти мають бути забезпечені флікерами, адже це – безпека, це турбота батьків про своїх рідних, – підкреслює Тетяна Дрозд. – Завдяки цьому елементу в темний час доби водій зможе завчасно побачити дитину на дорозі».

У осінньо-зимовий період  поліцейські нагадують пішоходам про необхідність позначити себе у темряві, щоб дати можливість водіям вчасно помітити їх. Особливу увагу правоохоронці приділяють  дітям. Безпека на дорогах залежить від кожного з нас.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version