Skip to content

Ворогу не сховатися: у Дніпрі на безкоштовних курсах готують пілотів FPV-дронів

У Дніпрі триває навчання в академії з підготовки пілотів дронів. Воно триває близько двох тижнів, після чого курсанти вже можуть застосовувати отримані навички на полі бою. Про особливості таких занять повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на «11 канал».

Наразі в академії дронів навчається чотири групи курсантів. Протягом двох тижнів вони опановують навички керування безпілотниками та відпрацьовують імітацію бойового вильоту.

«Бачу картинку ландшафту, розумію по орієнтирам, де потрібно зробити скид. Знищую ворога», – каже курсант Олександр.

Цю групу називають відмінниками, адже вони бездоганно виконують усі завдання інструкторів.

«Це одна з кращих груп. Навіть коли пропадає зв’язок, вони тримаються в повітрі, намагаючись врятувати дрон і долетіти до цілі», – сказала інструкторка Марія.

Тренування проходять на базі навчального центру. Курсанти освоюють FPV-дрони. Такі оператори найбільше потрібні на передовій.

«FPV може роботи різні маневри та піднімати вагу до 1,5 кг», – каже головний інструктор Станіслав.

На навчання набирають не більше 20 охочих. Курс безкоштовний. Протягом першого тижня вивчають теорію, потім – тестування на симуляторах.

Курсанти кажуть, що навчитись керувати дроном – задача не проста. Проте викладачі докладно все пояснюють на теоретичних заняттях.

«Частоти, на яких ми працюємо, ретранслятори, які використовуємо. Як правильно застосувати ці знання, щоб дрон полетів на потрібну відстань», -розповідає Станіслав.

А вже протягом другого тижня – практичні заняття.

«Кожен охочий може зареєструватись, пройти співбесіду. Ми все перевіряємо. Потім людина стає нашим курсантом», – повідомила волонтерка благодійного фонду «Вихор» Єлизавета.

Відомо, що академія працює вже два місяці. За цей час 80 курсантів стали пілотами дронів. Частина з них вже доєднались до лав ЗСУ.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: