Skip to content

В Україні школярі можуть отримати стипендію майже 3 тис. грн: що для цього потрібно

Ксенія Куземко

7 листопада Кабінет Міністрів схвалив проект указу Президента України “Про призначення стипендій імені Тараса Шевченка учням загальноосвітніх навчальних закладів”. Що потрібно знати про стипендію імені Тараса Шевченка, а також хто і на яких підставах може її отримати – читайте в матеріалі «Наше місто».

Основна мета стипендій імені Тараса Шевченка, згідно з указом президента України №940 від 2000 року, полягає в:

  • Популяризації творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка.
  • Піднесенні престижу української мови та літератури серед підростаючого покоління.

Строк призначення стипендій імені Тараса Шевченка становить один календарний рік, починаючи з 1 вересня кожного року. Пропозиції щодо кандидатур на отримання стипендій надсилаються Міністерством освіти й науки до Кабінету міністрів до 1 червня щорічно. Після цього урядовці готують проект указу, який розглядається та підписується президентом.

Як отримати

Отримати стипендії імені Тараса Шевченка можуть учні за виняткові успіхи та досягнення у вивченні української мови та літератури. Міністерство освіти і науки готує дипломи для стипендіатів, які у мирний час вручаються під час святкування Дня знань 1 вересня у навчальних закладах.

Стипендії виплачуються Міністерством освіти і науки щомісяця відповідно до місця навчання учнів. Якщо стипендіат вступає до вищого навчального закладу, виплата стипендії триватиме до завершення строку, на який вона була призначена, за рахунок стипендіального фонду ВНЗ.

Розмір стипендії складає 2,720 грн щомісяця для кожного учня, якому була призначена стипендія імені Тараса Шевченка. Ці кошти фінансуються за рахунок бюджетної програми “Державні премії, стипендії та гранти в галузі освіти, науки й техніки, стипендії переможцям Міжнародних конкурсів” у розмірі 326,400 грн щомісяця, затвердженої Кабінетом Міністрів.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: