Site icon Наше Місто

У захваті і дорослі, і діти: у Дніпрі після реконструкції відкрили Успенську площу (Фото, відео)

Успенська площа – одна з найстаріших площ в Дніпрі, вона з’явилася навіть раніше Катеринослава. На вихідних її відкрили для відвідування після реконструкції, яка почалася ще у 2021 році, але не була завершена вчасно через повномасштабне вторгнення росії, повідомляє сайт «Наше місто».

На площі висадили понад 200 дерев, змонтували систему автоматизованого поливу, поклали покриття, розмітили велодоріжку з використанням тактильної плитки. Побудовано малі архітектурні форми, зокрема – багатоярусні клумби, які одночасно служать лавками, встановлено сучасне освітлення, побудовано електрощитову, санвузол.

Також тут зробили кілька пішохідних алей, зони для невеликих заходів, дитячий майданчик, скеледром, декоративні клумби, зручні у т.ч. для проведення мистецьких заходів. Дніпрянам і гостям міста дуже подобається нова локація.

Такого роду пішохідні публічні простори дуже важливі для нашого мегаполісу. Завдяки цьому городянам зручно пересуватися пішки та відпочивати, а місто стає комфортним, гуманістичним, людиноорієнтованим.

У майбутньому Успенську площу планували логічно пов’язати з вул. Ливарною, яку також належить упорядкувати, а потім — з простором Набережної та парком ім. Шевченка.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version