Skip to content

На її рахунку десятки повернутих з небуття душ: як доберман Ханна з «Антарес» шукає живих і мертвих

На її рахунку десятки повернутих з небуття душ: як доберман Ханна з «Антарес» шукає живих і мертвих

Собака Ханна з Павлограду бере участь у пошуково-рятувальних операціях. На її рахунку більше 50-ти залучень та десятки повернутих людей. Яка історія доберману з Павлоградського пошуково-рятувального загону, – розповість сайт «Наше місто» з посиланням на Фейсбук ДСНС України.

Доберман на ім’я Ханна прийшла до Павлоградського пошуково-рятувального загону «Антарєс» більше 4-х років тому, коли була маленьким цуценям.

Ханна – собака універсал, навчена шукати як живих людей в природному та техногенному середовищі, так і загиблих та їхні останки. Понад 50 успішних пошуків та десятки врятованих душ на рахунку цієї чотирилапої рятувальниці. Починаючи з 24 лютого 2022 року, її життя дуже змінилося. Замість роботи лише в природному оточенні, сьогодні собака частіше за все виконує завдання на техногенних уламках або на деокупованих територіях, забруднених агресором.

Попри труднощі та постійні травми лап, Ханна невтомно служить у пошукових місіях разом з ДСНС, військовими та поліцією. Незважаючи на суворий погляд та породу, вона дуже добра, завжди готова показати команди «Зайка», «Соромно» та безліч інших за невеликий смаколик.

Хоча, на перший погляд, вона може здатися спокійною та чемною, це лише маска для незнайомців.

«Її перші “умовно постраждалі” в тренуваннях пам’ятають цього лося в дитинстві, коли почувши запах, вона починала гальмувати лише за метр від нього… Відтоді деякі називають її “Конем”», – розповідають у дописі у Фейсбук.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: