Site icon Наше Місто

Солодка, стигла і не терпка: як вибрати правильну хурму

Солодка, стигла і не терпка: як вибрати правильну хурму

Осінь потроху добігає кінця, а це означає, що сезон солодкої та смачної хурми вже відкрито. Хурма – один з найулюбленіших осінніх смаколиків для багатьох. Але на полицях магазину часто трапляються терпкі та занадто в’яжучі ягоди. Як обрати ідеальну хурму, – розповість сайт «Наше місто».

У світі різноманітних фруктів та ягід, хурма вирізняється особливою солодкістю та неповторним ароматом, проте вибір правильної хурми може бути справжнім викликом, оскільки іноді на полицях магазина можна випадково вибрати занадто терпкий та в’яжучий продукт. Щоб уникнути ризиків отримання терпкого смаку, необхідно враховувати певні аспекти при виборі цієї дивовижної ягоди.

Яка буває хурма

Варто пам’ятати, що існують різні сорти хурми, які відрізняються за смаком та зовнішнім виглядом. Корольок, Шарон – це все сорти хурми.

Традиційна хурма, яку всі ми знаємо на смак та вигляд, має характерну форму з гострим кінчиком, насичений помаранчевий колір і м’який верхній шар. Водночас Корольок виділяється темно-помаранчевим відтінком та має коричневу м’якоть. Щодо плодів Шарона, їх величина зазвичай значно перевищує розмір традиційної хурми, роблячи їх більш схожими на яблуко чи айву. Цей сорт також вражає яскравим помаранчевим відтінком і блискучою, гладенькою шкіркою. Важливо відзначити, що на відмінну від традиційної хурми, Корольок та Шарон не мають вираженого терпкого смаку.

Як вибрати стиглу хурму

Важливе правило: якщо хурма дозріла, вона буде м’якою, а отже, і солодкою. Твердий плід може бути терпким.

Однак Шарон і Корольок можуть бути одночасно твердими та солодкими. При виборі Шарону і Королька важливо, щоб колір у цих ягід був насиченим. Вважається, що Корольок із більшим у діаметрі носиком – солодший.

Що робити, якщо хурма виявилася недозрілою та терпкою

Якщо хурма виявилася терпкою і недостатньо солодкою, покладіть її на деякий час у морозильник. В цьому випадку ягода стане м’якішою, солодшою, а терпкість зникне.

Для того, щоб хурма дозріла, помістіть її у пакет і залиште на кілька днів при звичайній кімнатній температурі. Процес дозрівання можна прискорити, використовуючи етилен, який активно виділяють яблука та банани. Таким чином, якщо покласти стигле яблуко чи банан до пакета з хурмою, процес дозрівання значно прискориться.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version