Skip to content

Таксофони, пташиний ринок та палац спорту: ТОП забутих місць Дніпра

Таксофони, пташиний ринок та палац спорту: ТОП забутих місць Дніпра

За останні декілька десятків років Дніпро дуже змінився. З’явилися нові сучасні будівлі, парки, магазини, сквери. Натомість з вулиць міста зникло багато речей, якими люди користувалися протягом багатьох років. Які місця у Дніпрі повністю зникли, – повідомляє сайт «Наше місто».

З початку 2000-х років Дніпро почав сильно змінюватися. З вулиць міста зникли місця, до яких дніпряни вже давно встигли звикнути. Тепер ці речі та місця залишилися лише в пам’яті жителів.

Таксофони

Раніше у центрі міста на стінах будівель можна було зустріти таксофони. Їми користувалися дніпряни для того, аби зателефонувати іншим абонентам. Для того, аби це зробити, потрібно було купити картку або кинути в апарат монетку. Загалом у Дніпрі у 1995 році нараховувалося 2 757 таксофонних апаратів.

Згодом на зміну таксофонам прийшли сучасні телефони, через які й перестали існувати такі прилади. Останній раз таксофон у Дніпрі бачили у вересні цього року. Його випадково знайшли жителі на проспекті Поля. Проте, такий раритет виступав просто як скульптура, оскільки вже давно втратив змогу працювати.

Пам’ятний фонтан у центрі міста

Неподалік ЦУМу раніше був розміщений фонтан. Його збудували ще у 1973 році для вентиляції приміщень магазинів. Хоч він і виглядав досить просто, місцеві жителі дуже полюбили фонтан, який навіть став місцем-орієнтиром для призначення зустрічей та вечірніх посиденьок з гітарою. Віз зник з вулиць Дніпра у 2011 році. Як пояснювали у міськраді раніше, спочатку він почав засмічуватися, а потім через нього неможливо було проводити необхідні роботи в метрополітені.

Речовий ринок

Таксофони, пташиний ринок та палац спорту: ТОП забутих місць Дніпра

У 1990-х років на території стадіону «Металург» відкрився ринок з однойменною назвою. На ньому можна було купити абсолютно все, проте найбільше тут продавали одяг, привезений із Туреччини та Польщі. Одягатися «на Металурзі» тоді вважалося престижно. Ринок був досить великим: працювало тут близько 700 продавців. Ринок проіснував до 2004 року.

Палац здоров’я

Сьогодні йому було би вже майже 100 років. Архітектурний символ здоров’я з виразною назвою «Палац охорони здоров’я» або «Палац профілактики» був збудований у 1927 році. Проект будівлі розробив архітектор Олександр Красносельський. Палац призначався для комплексного медичного обслуговування і одночасно «санітарної просвіти» робітників заводу імені Петровського. На жаль, велика та протяжна триповерхова будівля стоїть занедбаною та потихеньку руйнується, оскільки палац більше не використовується і не обслуговується.

Пташиний ринок

Таксофони, пташиний ринок та палац спорту: ТОП забутих місць Дніпра

Популярний раніше ринок з домашніми улюбленцями та всім іншим необхідним для них. Пташиний ринок був популярним у 1990 роках, тут можна було придбати найрізноманітніших тварин. Проте з 2007 року він зник з Троїцької, на якій раніше розташовувався.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: