Такі міні-піци точно сподобаються дітям. Ця випічка дуже зручна як перекус дитині до школи. Також чудово побалувати сім’ю і приготувати міні-піци у вихідний день, що і пропонує зробити сайт «Наше місто».
Для основи чудово підійде несолодке дріжджове тісто з супермаркету, тоді вам доведеться тільки нарізати продукти для начинки і випекти всю цю красу в духовці. Однак, якщо ви любите робити все вдома –даємо рецепт приготування тіста, але майте на увазі, що це збільшить час приготування випічки приблизно на 1 годину.
Інгредієнти:
Тісто, (тільки у тому випадку якщо любите робити тісто вдома і проти купівлі готового у супермаркеті)
- молоко — 500 мл;
- яйця — 1 шт.;
- борошно — 800 г;
- сіль — 0,5 ч.л.;
- цукор — 1 ч.л.;
- дріжджі — 25 г (якщо сухі то 10 г);
- олія — 50-70 мл.
Для приготування тіста у тепле молоко додати цукор та дріжджі і перемішати.
Коли маса підніметься додаємо просіяне борошно. Тепер вимішуємо тісто, додаємо олію і ще борошна, скільки «візьме» тісто і вимішуємо допоки маса не почне відлипати від рук. Залишаємо тісто на одну годину в теплому місці. Воно має підійти, ніжно обминаємо – виходить дуже м’яким та еластичним.
Для начинки:
кетчуп — 2 ст.л.;
- майонез, або жирна сметана — 1 ст.л.;
- помідор — 2 шт;
- ковбаса — 200 г;
- м’ясо — 100 г;
- печериці — 2 шт.;
- сир — 200 г;
- яйце для змащування тіста.
Для начинки підійдуть всі ті інгредієнти які люблять ваші домашні – дійте творчо!
Приготування:
Тісто куплене чи приготовлене вдома ділимо на частини, формуємо кульки та накриваємо на 2-3 хвилини рушничком.
З кульок формуємо міні-піци. Викладаємо коржики з тіста на застелене пергаментом деко і змащуємо соусом з кетчупу та майонезу. Далі викладаємо помідор та ковбасу, печериці чи оливки – те що люблять ваші школярики. Краї міні-піц змащуємо яйцем.
Зверху посипаємо тертим сиром. Запікаємо піцу при 180 градусах протягом 25-30 хвилин.
Смачного!