Site icon Наше Місто

Котячі концерти: топ причин чому кіт несамовито нявкає

Котячі концерти: топ причин чому кіт несамовито нявкає

Попри розповсюджену думку, що коти гуляють як самі собі знають – це дуже контактні істоти і належать до так званих «гуртових», тобто вони утворюють сімейні групи і спілкуються між собою. Якщо улюбленець живе один в домі – то вся його родина господар! Як порозумітись у такій строкатій сім’ї пише сайт  «Наше місто».

Якщо кіт нявкає біля миски — очевидно, що він випрошує їжу.  Якщо причину не так легко визначити – не поспішайте дратуватись! У більшості випадків коти вдаються до звукових сигналів тільки якщо використали увесь наявний арсенал невдоволених поглядів чи навіть поз – просто ви не були достатньо уважними! Часом трапляються особливо «балакучі» особини, але це не дуже типово для котячих.

Потреба в увазі

Найчастішою причиною, чому кіт нявкає, є потреба в турботі та увазі. Особливо, якщо котячі «концерти» починаються після вашого повернення додому після кількагодинної відсутності. Улюбленець скучив, переживав і тепер потребує ласки, щоб заспокоїтись і переконатись, що він вам також важливий.  

Контроль простору

Люди часто обурюються коли кіт кричить перед зачиненими дверима і вимагає, щоб його впустили. Але як тільки двері відчиняються, він не заходить в кімнату, а розвертається і йде у зворотному напрямку. Це може бути пов’язано з бажанням кота контролювати всю свою територію. Тварина не хоче увійти в кімнату, а лише хоче переконатися, що за дверима немає чужинців, і що вона може потрапити в цю кімнату якщо виникне така необхідність.

Стрес

Нявканням кіт може висловлювати стрес і невдоволення, яке він відчуває. Можливо, ви принесли додому предмет з дивним запахом, або випадково налякали тварину. Також коти непокоються при переїздах, у ветеринарній клініці, при знайомстві з новою твариною або коли вдома чужі люди, тому можуть нявкати частіше.

Прояв цікавості

Якщо кішка нявкає з додаванням дивних клекотливих або крякаючих звуків, особливо коли сидить на підвіконні. Можливо улюбленець побачив через вікно якусь здобич, до якої не може дістатися. Також коти можуть нявкати, якщо відчули незвичайний запах або побачили новий предмет.

Хвороба

Якщо часто нявкати почала зазвичай спокійна тварина — це може свідчити про хворобу. Особливо  якщо кіт нявкає при використанні лотка, прийомі їжі або при раніше звичних дотиках хазяїна. Швидше за все, у тварини щось болить треба показати її ветеринару.

Час кохання

У нестерелізованих тварин постійні «концерти» можуть бути пов’язані з нереалізованою потребою в продовженні роду. Це властиво обом статям. Під час тічки кішка може протяжно вити вдень і вночі. Коти можуть почати мітити територію – залишаючи доволі різкий запах. Вирішити проблему допоможе стерилізація, тут важливо дотримуватись рекомендацій ветеринара, щодо віку та медичних показників тваринки.

Які б концерти не влаштовував вам ваш вихованець – кращого джерела ніжності і позитиву в домі ви не знайдете. Якщо бути спостережливим – ваші сімейні взаємини з чотирилапим членом родини не створюватимуть проблем!

Категорія: Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version