Skip to content

Знахідка сколихнула науковий світ Дніпра і області: у Солоному віднайшли унікальні надгробки дітей Бергманів

Новини Дніпра: У Солоному знайшли надгробки дітей Бергманів

У цьому році відбулася подія, яка сколихнула науковий світ Дніпра і області та тих, хто цікавиться історією та краєзнавством регіону. У Солоному, колишньому райцентрі , були віднайдені три надгробки дітей родини Бергманів кінця 19-го сторіччя. Бергмани відіграли значну роль у становленні селища після відміни кріпосного права. Знахідка дійсно унікальна. Однак після виявлення мармурових плит розгорілася жвава дискусія стосовно їхньої подальшої долі. А саме, як і де їх зберігати. Кінцевого рішення поки що немає. Журналісти “Наше місто” побували в Солоному і поспілкувались з мешканцями стосовно знахідки.

Директорка місцевого історичного музею Наталія Данильченко зустріла нас біля садиби Бергманів. Саме тут розташований заклад культури.

“Жив тут Абрам Бергман. Отримали вони землю тут після реформи кріпосного права. Купили у поміщиці Невировської. В дівоцтві вона Енгельгард. Придбали вони не багато. Близько 5 000 десятин землі. Точної дати в нас немає. Невідомо, коли збудований цей будинок”, – розповіла директорка.

Місцевий мешканець, студент історичного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Кирило Габор говорить, що роль Бергманів в історії Солонянщини важко переоцінити.

Детальніше дивіться в нашому сюжеті.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: