Site icon Наше Місто

В Україні прийняли бюджет-2024: що буде з зарплатами, пенсіями, доларом

Депутати Верховної Ради затвердили проєкт держбюджету України на 2024 рік з рекордними за всю історію України видатками та дефіцитом.  Проте із підвищенням соцстандартів та зменшеним прогнозним курсом долара. Детальніше про це повідомляє сайт «Наше Місто»  з посиланням на Obozrevatel та Телеграм нардепа Ярослава Железняка.

У доопрацьованому держбюджеті інфляція очікується на рівні 9,7%. Тобто зростання цін продовжуватиметься.

Незважаючи на серйозні труднощі, в Україні все ж таки прогнозується підвищення зарплат. Середня зарплата, згідно з бюджетними розрахунками, наступного року становитиме 21 809 грн.

У самому бюджеті також закладено підвищення мінімальної зарплати. У 2024 році її підвищать у січні з 6700 до 7100 грн та у липні – до 8000 грн.

Переглянуть і прожитковий мінімум. А до нього прив’язані аліменти, пенсії, ряд виплат, субсидії тощо. Наприклад, мінімальна пенсія збільшиться в 2024-му з 2093 до 2361 грн.

Крім того, як запевняють у Кабміні, з 1 березня відбудеться загальна індексація пенсій, причому за новими правилами.

Також було скориговано припущення щодо курсу долара до 40,7 грн/дол. (Середній курс за рік) порівняно з 41,4 грн у попередньому прогнозі.

Тепер документ мають підписати спікер парламенту та президент України. Після цього Бюджет-2024 буде офіційно опублікований та набуде чинності.

Категорія: Новини Дніпра, Новини політики Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version