Site icon Наше Місто

Мамо, я на війну: історія гвардійця з Дніпра, який загинув у бою з окупантами

Мамо, я на війну: історія гвардійця з Дніпра, який загинув у бою з окупантами

Рік тому на війні загинув гвардієць з Дніпра. Мужній та відданий своїй батьківщині воїн не боявся навіть танкових та мінометних обстрілів, коли мова йшла про допомогу іншим. Яка історія Дніпровського гвардійця, який до останнього захищав нашу Державу, – розповість сайт «Наше місто» з посиланням на Фейсбук Дніпровської бригади НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського.

Костя Костюков народився у Дніпрі. У дитинстві мандрував по різних мікрорайонах міста, тому у нього усюди є друзі. Він був веселим, рішучим та мужнім молодим чоловіком, тож коли почались бойові дії на території України, всі розуміли, що Костя не залишиться осторонь.

Так і вийшло: історія участі Костянтина у боях почалася ще у 2015 році, коли росія вже починала окупувати нашу Державу. Він не вагаючись вступив до лав ЗСУ. Пройшов бої за Піски, Іловайськ, Дебальцеве. Після побаченого там не міг спати по ночах. Мати Костянтина Тетяна розповідає, що вони з сином ходили до психологів, проходили курси реабілітації, але дарма. Кращим рішенням подолання нічних страхів стало виїхати закордон, повністю змінивши свою діяльність і життя.

За кордоном Костя жив близько 5 років. А побачивши новини про приближення російської техніки до наших кордонів у грудні 2021 року вирішив повернутися. У січні 2022 Костянтин повернувся до рідного Дніпра, аби мати час підготуватися. Близькі та друзі розповідають, що чоловік прогнозував напад росії на Україну 22 лютого 2022 року, але помилився на два дні.

26 лютого у матері Костянтина день народження. Проте у перший день повномасштабного вторгнення син прийшов до мами та сказав: «Не ображайся, ти маєш мене зрозуміти, я зробив вибір. Я не буду на твоєму дні народженні. Я записався до лав 31 Бригади НГУ». Костянтин Костюков отримав позивний «Четвертий».

Далі Четвертий успішно виконував бойові операції у Рубіжному, Лисичанську, Торецьку.

На початку квітня 2022 року у Рубіжному, під час артилерійського обстрілу противником, в результаті влучення ракети, вибухнула цистерна з азотом. Через це у повітря потрапили отруйні речовини, але захисники не хотіли відступати, щоб не віддати ворогу ані одного сантиметра нашої землі.

Проте військовим ставало зле через отруту у повітрі, тому Молодший сержант Костюков під безперервними обстрілами противника організував евакуацію поранених військовослужбовців до укриття та надання їм долікарської допомоги.

Наприкінці жовтня 2022 року Четвертий виконував завдання по обороні Майорська: організував інженерне обладнання позиції відділення на взводному опорному пункті. Попри переважаючі сили противника, постійні обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, підрозділ утримував встановлені оборонні рубежі, що дозволило провести перегрупування взаємодіючих підрозділів. Це допомогло знешкодити максимальну кількість живої сили противника та виграти час для підходу української техніки та піхоти.

У листопаді 2022 року до командно-спостережного пункту взводу, де знаходився Четвертий, постало завдання евакуювати пораненого гвардійця. Дві людини висунулися до побратима, але не змогли дійти до нього через щільний обстріл противника. Тоді на підмогу викликався Костя і ще один гвардієць. Танковий і мінометний обстріл противника не зупинявся ні на секунду.

Костянтин Костюков на псевдо Четвертий став четвертим загиблим гвардійцем.

Він загинув 6 листопада 2022 року.

Костя став прикладом самовідданого виконання військового обов’язку, мужності та відданості Військовій присязі.

Світла пам’ять Героям!

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version