Skip to content

Як підготуватися блекауту: що треба зробити і купити на випадок відключення світла

Вже менше місяця залишилось до початку зими. Глава МЗС України Дмитро Кулеба попередив, що вона може бути непростою, враховуючи можливі блекаути, які можуть повторитися і цього сезону. Тож настав час готуватись до зими, пише «Наше Місто».

Перш за все варто зайнятись утепленням своїх осель. Щоб тепло не йшло з квартири в сильні морози, варто подбати про герметичність вікон. Почати треба з перевірки віконних рам на наявність щілин. Якщо вони є, вкладіть у рами ущільнювач. Скло на стиках з рамами обробіть силіконовим герметиком.

Крім того, потрібно наклеїти на скло вікон теплозберігаючу плівку. А якщо встановлені сучасні склопакети – перевірити щільність закриття вікон та у разі її недостатності, звернутись до фахівців для налаштування.

Готуючись до можливих блекаутів, важливо не панікувати, а дотримуватися низки рекомендацій, що допоможуть в екстрених ситуаціях. Перш за все, необхідно зробити деякі запаси.

Зробіть запаси води

Навіть якщо світло не будуть вимикати, запаси води завжди потрібні. Водопостачання можуть відключити й через якусь несправність, тому пляшечка з питною водою, а краще декілька, допоможуть пережити цю неприємність. А ось під час блекауту можуть виникнути проблеми з роботою насосів. Тож запас технічної води завжди стане у наригоді.

Зробіть запас їжі

Найкраще придбати ті продукти, які не будуть псуватись: крупи, овочі у невеликій кількості, олія, чай, цукор, енергетичні батончики, шоколад, каші та локшина швидкого приготування, сухарики, хлібці, горіхи та консерви.

Зарядіть всі пристрої

Слідкувати за зарядом пристроїв, а особливо телефона, необхідно завжди. Та під час відключень світла це надзвичайно важливо. Тому коли стане морозно на вулиці, краще зберігати заряд телефона мінімум на 55%.

Також варто зарядити павербанки, ліхтарики та інші важливі засоби, що допоможуть пережити темні часи.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: