Site icon Наше Місто

Чотирилапі рятувальники: як тренують пошуково-рятувальних собак у Дніпрі

Чотирилапі рятувальники: як тренують пошуково-рятувальних собак у Дніпрі

Кінолог організувала загін у Дніпрі, який готує собак до пошуково-рятувальних операцій. Програми включають щоденні тренування на майданчику, які навчають чотирилапих знаходити людей під завалами, –повідомляє сайт «Наше місто».

Кінолог Любов Тарасенко тренує собак понад 20 років. Вона організувала у Дніпрі загін, у якому разом зі своїми однодумцями навчає собак виконувати пошуково-рятувальні операції. Під час навчань велика увага приділяється як фізичному, так і психологічному здоров’ю собак, їхньому ментальному розвитку та взаємодії з людьми під час пошуків.

До 2014 року жінка мешкала в Криму, але була змушена покинути його через анексію. Після переїзду у Дніпро Любов організувала майданчик для тренування хвостатих улюбленців.

Собаки-рятувальники, беручи участь у рятувальних операціях, допомагають знаходити людей під завалами. Щоб забезпечити їхню здатність працювати в екстремальних ситуаціях без стресу, їх тренують за допомогою спеціалізованого обладнання.

«На майданчику у нас є обладнання, яке допомагає нам готувати собак до випробувань та реальної роботи, оскільки собака повинна добре рухатися, бути спритною, для того, аби успішно виконувати свої завдання у реальних умовах», – розповідає кінолог Любов Тарасенко.

Підготовка до пошуково-рятувальних операцій мало чим відрізняється від звичайного тренування. Проте, за словами кінолога, є деякі нюанси, які відрізняють такі тренування від звичайних.

«Якщо у звичайній дресировці собаці достатньо декількох команд, таких як «сидіти», «лежати» тощо, то рятувальна собака має знати набагато більше. Вона повинна вміти виконувати завдання на відстані від людей, повинна бігти туди, куди її направлять, миттєво зупинитися, якщо їй сказати «стій». І найголовніше – собака не повинна нічого боятися та має бути замотивована на свою роботу», – пояснює Любов.

До того ж не всі собаки підходять для пошуково-рятувальних робіт. Вони не мають бути надто важкими, аби зберігалася спритність та рухливість. Найкраще підходять собаки середніх розмірів.

Фахівці стверджують, самотужки неможливо підготувати пошуково-рятувальну собаку. Для цього обов’язково потрібна команда однодумців та досвідчений тренер. Тому, якщо ви хочете доєднатися до загону Любові, пишіть на сторінку у фейсбук:

https://www.facebook.com/komanda.azart/

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version